Ambasadori koji su platili kaznu službenici izrazili žaljenje zbog svog postupka

Wikipedia
142

Trojica crnogorskih ambasadora u SAD, Austriji i Vatikanu, koji su platili kaznu u iznosu 600 evra izrečenu službenici Ministarstva spoljnih poslova, Mirni Nikčević, zbog vređanja vernika SPC, žale zbog kršenja pravila službe.

Nakon što su premijer Duško Marković i ministar spoljnih poslova, Srđan Darmanović, obavili razgovor sa ambasadorima Miodragom Vlahovićem, Nebojšom Kaluđerovićem i Željkom Perovićem, oni su se saglasili da ta njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u obavljanju diplomatske dužnost.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, ambasadori su izrazili žaljenje zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procene u vezi sa njihovim javnim istupanjem.

Tri ambasadora platila kaznu službenici Crne Gore koja je vređala vernike

“Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo spoljnih poslova će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o spoljnih poslovima i pravilima službe”, znavodi se u saopštenju.

Ambasadori pozvani na razgovor zbog Mirne Nikčević koja je vređala vernike

Ambasadori Vlahović, Kaluđerović i Perović ranije su platili kaznu od 600 evra, izrečenu suspendovanoj službenici tog resora Mirni Nikčević, a potom su saopštili da je nju lako kazniti, ali da je, kako su naveli, teško trpeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog.

Nikčevićeva je kažnjena zato što je na društvenim mrežama vređala vernike Srpske pravoslavne crkve na Trojičinski dan u podgoričkom hramu, nazivajući ih neprimerenim imenima.

Marković se oglasio povodom odluke ambasadora da plate kaznu službenici Crne Gore koja je vređala vernike

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More