Berlin: Kroz predstavu decu uče srpski i upoznaju ih sa lepotama Srbije

Printscreen RTS.RS
207

U Berlinu su gostovali glumci Milica Janković i Vladimir Vučković sa predstavom “Bulka i Volf u avanturi kroz Srbiju”. Projekat je kreiran da mališane upozna sa lepotama Srbije i pospeši učenje srpskog jezika, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom Ministarstva spoljnih poslova Srbije, piše RTS.RS.

U prostorijama srpsko-nemačke zajednice „Mladost” u Berlinu, izvedena je pozorišna predstava za decu „Bulka i Volf u avanturi kroz Srbiju”.

Dvoje mladih glumaca iz Beograda, na zanimljiv i edukativan način, predstavili su kulturne znamenitosti i prirodne lepote Srbije.

Printscreen RTS.RS

„Ovo je bila moja ideja, a u saradnji sa srpskom dopunskom školom u Berlinu i sa Srpsko-nemačkom zajednicom Mladost, uspostavili smo kontakt, našli zajednički jezik, ustupili smo im prostorije, a srpska dopunska škola je finansirala glumce i dolazak u Berlin. Drago mi je da je ovoliki odaziv dece i roditelja. Mislim da su deca mogla da nauče više o Srbiji, da obogate srpski jezik, koji je relativno siromašan, jer se samo na nemačkom jeziku izražavaju. Ovo je početak, nadam se da će biti još predstava, a postoji mogućnost da ovu predstavu ponovimo”, kaže Vukica Rosić, potpredsednica Srpsko-nemačke zajednice “Mladost”.

„Naš cilj je bio da prikažemo deci lepote Srbiji i da nešto lepo kroz ovu predstavu nauče o geografskim i kulturnim karakteristikama, da saznaju neke legende. Bilo nam je mnogo drago što je toliko dece bilo danas prisutno. Ja sam autor projekta i projekat je bio podržan od Uprave za saradnju sa dijasporom”, kaže glumica Milica Janković.

„Predstava nije puko zabavljanje za decu, već je i poučna, opisujemo Srbiju, drevne, zaboravljene legende…nećemo da otkrivamo sve, dođite da pogledate predstavu”, kaže glumac Vladimir Vučković.

Mališanima se jako svidela predstava, kažu da je veoma interesantna, da je lepa jer govori o Srbiji.

Izvor rts.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More