Tragičan bilans u Londonu: Dve žrtve napada nožem, napadač likvidiran

Foto/AP Photo/Matt Dunham
290

Dve osobe su danas ubijene u napadu nožem u blizini Londonskog mosta, a zatim je ubijen i napadač na koga je policija pucala, javio je BBC.

Londonska policija saopštila je da ovaj incident tretira kao teroristički napad, prenosi Rojters.

Policija je takođe saopštila da je napadač kod sebe imao lažnu bombu.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je nešto ranije da policija ne traga više ni za kim u vezi sa incidentom u blizini Londonskog mosta u kojem je napadač ranio više osoba nožem.

On je pohvalio “heroizam od kojeg zastaje dah” a koji su pokazali građani u incidentu, potrčavši prema osumnjičenom i razoružali ga, preneo je AP.

Napadača je kasnije ubila policija. Kan je kazao da je više osoba povređeno u incidentu, kao i da su neke od povreda ozbiljne. On nije naveo tačan broj povređenih, ali je istakao da je važno da porodice osoba koje su ranjene imaju privatnost.

Premijer Boris Džonson takođe je pohvalio izuzetnu hrabrost građana koji su fizički intervenisali da bi zaštitili živote drugih.

“Za mene oni predstavljaju ono najbolje što naša zemlja ima i ja im zahvaljujem u ime čitave zemlje”, kazao je premijer.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More