U Hagu napadač s nožem ranio kupce, u Britaniji evakuisan metro

Foto: PixaBay
218

HAG – Tri osobe ranjene su večeras u napadu nožem u Hagu, u ulici poznatoj po brojnim prodavnicama i buticima, saopštila je holandska policija, navodeći da traga za napadačem.

Holandski javni servis NOS je javio da napad za sada ne može da bude povezan s terorizmom.

Policija je saopštila da traga za muškarcem starim između 45 i 50 godina, navodeći da je reč o osobi poreklom iz severne Afrike, preneo je Rojters.

“U toku je ekstenzivna istraga o napadu nožem u ulici Grote Markstrat”, navodi se u policijskom saopštenju.

Policija je dodala i da je muškarac za kojim traga u trenutku napada nosio šal, crnu jaknu i sivu trenerku.

Holandskom Javnom servisu je iz policije još rečeno da se tri povređene osobe nalaze u bolnici.

London: Evakuisana stanica Oksford cirkus

Londonska policija evakuisala je večeras stanicu metroa Oksford cirkus nekoliko sati posle napada na Londonskom mostu u kojem su ubijene dve osobe.

Kako javljaju britanski mediji, u stanicu metroa ušlo je više pripadnika službi bezbednosti u vreme špica kada se ljudi vraćaju s posla, a viđeno je i nekoliko putnika kako u panici istrčavaju iz podzemne stanice.

Policija je saopštila da je stanica zatvorena “zbog incidenta sa jednim korisnikom” podzemne železnice, kao i da vozovi trenutno ne staju na Oksford cirkusu.

Pojedini mediji javljaju da je stanica evakuisana nakon što se osetio miris paljevine, dok drugi navode da se incident dogodio kada je jedna osoba pala na šine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More