SAD: Snežna oluja napravila haos, ima žrtava, zastoji i blokade saobraćaja

(Elias Funez/The Union via AP)
391

Snežno nevreme u SAD odnelo je za sada najmanje dve žrtve, a izazvalo je i brojne poremećaje u avio i drumskom saobraćaju.

U Arizoni je stradao petogodišnji dečak nakon što je auto u kojem se nalazio ponela bujica, javio je AP. Još jedna osoba izgubila je život u nevremenu u Južnoj Dakoti.

Zbog nevremena kasne mnogi letovi na dva glavna aerodroma u Čikagu, a mnogi su i otkazani.

Na međunarodnom aerodromu u Denveru odloženo je čak 182 letova.

I na auto-putevima snežna oluja je izazvala mnoge probleme širom SAD.

Muškarac, star 37 godina, poginuo je u Južnoj Dakoti kada je izgubio kontrolu nad kamionom koji je vozio na ledenom putu. Kamion je sleteo sa puta i prevrnuo se.

Snežna oluja kreće se od Kalifornije prema istoku. Nevreme je izazvalo zastoje i blokade u saobraćaju tokom najprometnijeg vikenda u godini.

Meteorolozi očekuju dodatne snežne padavine i led koji bi mogao da poremeti putne planove više miliona Amerikanaca koji se vraćaju kući nakon praznika Dana zahvalnosti.

Auto-putevi na zapadu SAD su zatvoreni.

(AP Photo/David Zalubowski)

Očekuje se da će noćas i sutra pasti velika količina snega, ali meteorolozi upozoravaju i na pojavu leda i na poplave.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da će putovanje u nekim područjima biti nemoguće. Posebno loši vremenski uslovi očekuju se sutra kada se više miliona ljudi poslije praznika vraća kući.

Kompanija “Erlajnz for Amerika” saopštila je da se sutra očekuje oko 3,1 milion putnika, što je rekord ikada zabeležen u američkom vazdušnom saobraćaju.

Vremenska upozorenja izdata su na području od Montane do Nebraske i Viskonsina, a sneg se očekuje u delovima država Juta, Kolorado, Montana i Vajoming.

Moguć je i vetar koji će na planinama duvati brzinom od 145 kilometara na čas, a u nižim predelima oko 105 kilometara na čas.

SAD: Snežna oluja preti da poremeti planove, otkazani brojni letovi, blokirani putevi

Izvor Tanjug, Novosti.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More