Finkinja je fotografisala Beograd, a Beograđanka mesta u Helsinkiju koja je podsećaju na rodni grad

Foto: printscreen/youtube
161

Srpska autorka Marija Piroški u julu ove godine napravila je set fotografija u Helsinkiju, dok je njena koleginica iz Finske Tanja Mikola fotografisala po Beogradu, a zbir njihovih radova sačinjavaju izložbu “Primenjena nostalgija”, piše Blic.

Cilj je bio fotografisati u Helsinkiju ona mesta i ljude koje podsećaju na Beograd, kao i u Beogradu fotografisati segmente koji podsećaju na Helsinki.

– Autorka iz Srbije Marija Piroški boravila je u Helsinkiju tokom jula 2019. godine i fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd. U isto vreme autorka iz Finske Tanja Mikola posetila je Beograd i fotografisala grad i njegove žitelje objektivom nostalgičnog fotografa – objašnjavaju organizatori.

Foto: printscreen/youtube/Tanjug

Razmena fotografa deo je projekta “Primenjena nostalgija” koji je zamišljen kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz države Evopske unije. Sedamnaesta po redu edicija izložbe predstavljena je i u Nišu, a posvećena je Srbiji i Finskoj. Projekat “Primenjena nostalgija” realizuje Ministarstvo za evropske integracije, a zainteresovani radove trenutno mogu pogledati u Univerzitetskoj biblioteci u Nišu do 5. decembra.

O autorkama

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More