Albanija ne miruje, samo jutros pet potresa od kojih je jedan bio 4,3 stepena

Foto:PrintScreen/YouTube
111

Tirana — Novi zemljotres jačine 4,3 po Rihteru pogodio je jutros Albaniju i to je bio samo jedan u seriji od pet potresa registrovanih na tom području do 10 sati.

Najnoviji potres je zabeležen u 08:26 sati, sa epicentrom u Tirani i na dubini od 10 kilometara. Ovaj potres osetili su građani na kosovskoj teritoriji i u delovima Hrvatske.

Inače, albansko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je u delovima Albanije, od 26. novembra zabeleženo ukupno 1.376 potresa.

Epicentar potresa je bio 25 kilometara severozapadno od Tirane, na dubini od 10 kilometara. Za sada nema informacija o mogućim žrtvama ili većoj materijalnoj šteti, preneo je portal Klix.ba.

Albanski seizmolog Rapo Ormeni rekao je u nedelju da je zabeleženo 1.300 slabijih potresa na području Drača i drugih delova zemlje i da je to normalan proces potreban za oslobađanje energije posle glavnog zemljotresa koji je pogodio Albaniju 26. novembra.

Izvor Klix.ba, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More