Poznata modna kompanija počela sa testiranjem usluge iznajmljivanja odeće

Foto/Pixabay
144

Švedska modna kompanija H&M počela je sa testiranjem usluge iznajmljivanja odeće jer se modna industrija nalazi na udaru sve žešćih kritika zbog otpada i zagađenja koje pravi u procesu proizvodnje.

Kako javlja njujorška agencija “Blumberg”, potrošači mogu u obnovljenoj glavnoj prodavnici H&M-a na trgu Sergels Torg u centru Stokholma od prošlog petka da iznajme odeću na nedelju dana za 350 švedskih kruna (37 američkih dolara).

Iz švedske kompanije, koja prati primer konkurenata kao što su “Banana Republic” i “Urban Outfitters” koji su ranije ove godine pokrenuli slične usluge kako bi ušli na tržište koje je 2018. dostiglo milijardu dolara, najavljuju širenje ovog koncepta i na druga tržišta na kojima H&M posluje.

U testnoj fazi, H&M je iznajmljivanje ograničio na kolekciju od 50 odevnih predmeta, ali ne mogu svi kupci da pozajme odeću jer se ponuda odnosi samo na članove lojaliti programa kompanije.

H&M će proceniti rezultate ovog probnog koncepta poslovanja za tri meseca, pre bilo kakvog daljeg širenja te prakse.

“Snažno verujemo u uspeh iznajmljivanja, ali ipak želimo da ispitamo reakcije potrošača i da naučimo što više kako bismo uveli poboljšanja i potrebne promene”, izjavio je Danijel Kläson, šef razvoja poslovanja u H&M-u.

Industrija odeće je pod sve većim nadzorom, jer je odgovorna za čak 10 odsto globalne emisije gasova sa efektom staklene bašte i jer troši više energije nego vazduhoplovstvo i brodarstvo zajedno, prema podacima Ujedinjenih nacija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More