Treća beogradska gimnazija slavi 159 godina od osnivanja, premijerka čestitala

Foto/Wikipedia
450

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić uputila je čestitku direktoru, profesorima i svim učenicima Treće beogradske gimnazije, povodom obeležavanja Dana škole i 159 godina od osnivanja.

„Najsrdačnije čestitam ovaj veliki jubilej i važan datum u istoriji vaše škole“, navela je Brnabić dodajući da je Treća beogradska gimnazija primer škole koja je svoj ugled gradila decenijama, zajedničkim radom i zalaganjem svih profesora i učenika.

„Danas je prepoznata kao škola koja svojim đacima pruža odličnu osnovu za nastavak školovanja i dalje profesionalno usavršavanje, što su upravo najveće i najvrednije investicije za budućnost“, istakla je Brnabić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
Ona je izrazila nadu da će rukovodstvo i svi profesori Treće beogradske gimnazije, u godinama pred nama biti partneri vlade u nastavku reformi obrazovnog sistema.

„Zajednička odgovornost i cilj svih nas je da podstaknemo mlade da budu hrabri, da se ne plaše da idu u susret promenama, da ih naučimo kako da misle a ne šta da misle.

Obrazovanje je jedan od temelja održivog razvoja društva, a škole kao što je Treća beogradska gimnazija, već decenijama to potvrđuju i dokazuju, obrazovanjem i negovanjem mladih talenata“,poručila je premijerka.

Izvor Tanjug Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More