Vučić: Srbija je najbezbednija zemlja u Evropi

425

KRAGUJEVAC – Srbija je najbezbednija zemlja u Evropi, ali trudićemo da ostvarimo još bolje rezultate na tom polju, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje novinara kako komentariše pisanje medija da je broj krivičnih dela i ubistava u zemlji u porastu.

„Postoji kampanja u Srbiji u kojoj bi trebalo da se govori o užasnoj nezbezbednosti Srbije. Srbije je danas najbezbednija u Evropi“, rekao je Vučić, navodeći zvanične podatke o broju izvršenih krivičnih dela ubistava.

Kako kaže, najlošija u tom pogledu je bila 2001. godina kada je bilo 215 ubistava, 2009. godine je bilo 142 ubistva, dok je najbolja 2107. godina sa 72 ubistva. Kako je rekao, ove godine je bilo 103 ubistva.

Podaci pokazuju da je broj ubistava za 30 odsto niži nego pre nekoliko godina, a za 45 odsto je manji u odnosu na 2001. godinu.

„Da li može i mora da bude bolje? Može i mora. Trudićemo se da Srbija bude još bezbednija, da pohapsimo i proteramo one koji unose nespokojstvo. Ovo su zvanični podaci, a pitanje je da li neko želi da pravi ovakvu ili onakvu atmosferu“, rekao je Vučić.

Nikad ne možemo da budemo zadovoljni, uvek želimo bolje rezultate, zaključio je Vučić.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More