Prvi let za Beč otkazan, sledeći zakazan za 17. decembar

FOTO: Printscreen/Youtube
224

Let „Er Srbije“ za Beč sa kraljevačkog Aerodroma „Morava“ je otkazan, jer aerodrom ne ispunjava uslove za bezbedno sletanje i poletanje aviona, objavio je list „Danas“.

Let, na novootvorenoj liniji za Beč, koji je trebalo da se obavi juče, bio je najavljen kao prvi na prvoj u nizu subvencionisanih linija, kojom država pomaže opstanak domaće aviokompanije sa 3,32 miliona evra.

Pre dve nedelje Vlada Srbije objavila je u službenom glasniku svoju odluku po kojoj će se u periodu od 1. decembra ove godine do 31. decembra 2021. godine tri puta nedeljno obavljati subvencionisani redovan avio-prevoz na liniji Kraljevo-Beč-Kraljevo.

Direktora Aerodroma „Morava“ Dragana Bugarinovića, koji je nedavno tvrdio da aerodrom ima dozvolu za sletanje i poletanje aviona, demantovala je Vlada Srbije koja je objavila da je odobrila Ministarstvu odbrane 155 miliona dinara za dodatne radove na aerodromu.

Kako je objašnjeno, radovi su bili nužni da bi se dobila dozvola Direktorata civilnog vazduhoplovstva za dužunu piste, letenje u uslovima smanjene vidljivosti i aktiviranje sistema svetlosnog obeležavanja Aerodroma „Morava“.

Povodom otkazanog leta nisu se oglasili ni Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ni zvaničnici Kraljeva i „Er Srbije“, kao ni Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Prvi let sa aerodroma Morava ka austrijskoj prestonici Beču biće obavljen 17. decembra, saopštila je kompanija Er Srbija.

“Letovima iz Kraljeva, Er Srbija proširuje svoju ponudu. Aerodrom Morava postaje naš treći matični aerodrom u Srbiji i on je namenjen pre svega putnicima iz regiona Zapadne Srbije i Šumadije. Posle pokretanja linije za Beč, putnici mogu da očekuju i uvođenje redovnih letova za Grčku”, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Kako se dodaje u saopštenju, Er Srbija od danas počinje prodaju karata za letove između Kraljeva i Beča preko agencija i Kontakt centra Er Srbije.

Nacionalna avio-kompanija leteće iz Kraljeva ka Beču i Solunu na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga redovnog vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Srbije.

Linija za Beč funkcionisaće tokom cele godine, dva puta nedeljno tokom zime i tri puta nedeljno preko leta, dok cHe linija za Solun biti sezonska, sa dva leta nedeljno tokom leta.

Er Srbija će ka obe destinacije iz Kraljeva leteti tri puta nedeljno regionalnim ATR72 turboprop avionom.

Izvor Danas, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More