Balkanci teško prihvataju ovaj evropski zakon: Crnogorskim ugostiteljima opada posao zbog zabrane pušenja

Foto/Unsplash/Andres Siimon
244

Promet u restoranima u Crnoj Gori opao je za oko 20 odsto, a u kafićima je taj procenat znatno viši od kada je na snagu stupio Zakon kojim se zabranjuje pušenje u ugostiteljskim lokalima, izjavio je sekretar Udruženja ugostitelja Budve Nikola Buzdovan.

Buzdovan je za podgoričku Pobjedu kazao i da je tom Udruženju najavljeno da će od 1. januara 2020. godine korišćenje duvanskih proizvoda biti dozvoljeno u lokalima u kojima se ne konzumira hrana, međutim iz Ministarstva zdravlja negiraju takve najave, uz poruku da se zakon neće menjati, odnosno da se neće izaći u susret takvim inicijativama, prenosi RTCG.

“Što se tiče budvanskih restoratera, beležimo pad prometa od nekih 20 odsto, dok je u kafićima to znatno više. Ostaje nam da poštujemo taj zakon koji je evropski, a mi idemo ka Evropi. Ono što je nama najavljeno, doduše usmeno, je da će u kafićima koji nemaju hranu, od januara biti dozvoljena upotreba duvanskih proizvoda”, rekao je Buzdovan.

Prema njegovim rečima, pad prometa zabeležen je i u drugim crnogorskim gradovima.

Iz Uprave za inspekcijske poslove poručuju daTuristička inspekcija kontroliše primenu ovog zakona i da je od polovine avgusta do 19. novembra bilo ukupno 2.263 kontrole.

Ističu da dobijaju i prijave građana, što inspektorima pomaže.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More