Petar Božović u Beču! Predstava “Otac i sin” i ansambl Narodnog pozorišta stižu u Austriju

Foto: PrintScreen/YouTube/TVPrva
216

Predstava „Otac i sin“, tragi komedija i hit predstava ansambla Narodnog pozorišta iz Banjaluke, gostuje u Beču.

Hit predstavu „Otac i sin“, ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, konačno će videti i Bečlije, piše Dijaspora.TV.

Petar Božović, u ulozi oca, zagiraće u nedelju 8. decembra 2019. godine u teatru Akzent, a pored Božovića, igraju i Ljubiša Savanović, koji tumači lik sina, kao i glumice Nikolina Jelisavac, Anja Ilić i Sandra Ljubojević.

Predstava u originalu nosi naziv „Dečja posla“ i odlikuje je jednostavna radnja, ali sa vrlo interesantnom temom u duhu  tragi komedije. Glavnu okosnicu priče nose otac (Petar Božović) i sin (Ljubiša Savanović). Odnosi između oca i sina, koji su odrastali u različitim vremenima, imajući različite slike pravih vrednosti, glavna su tema ovog dela.

Odluka oca da ne ostavi stan sinu i snaji, pokreće borbu, kako jednih protiv drugih, tako i borbe sa samim sobom. Ko će koga prvi da pozove, ko da kome da oprosti, ko je dotojanstven, a ko ponižen. Predstava sjano dočarava unutrašnje borbe i jednog i drugog, snaje koja je ostala trudna da bi ustvari dobila stan, agenta za nekretnine koji je spremna na sve, do kućne pomoćnice (čiji lik je Nikolina Jelisavac sjajno dočarala), koja sve to nemo posmatra i na kraju ipak iznese svoj stav.

Ulaznice po ceni od 20€ i 22 € možete kupiti na blagajni ili onlajn na zvaničnoj stranici Akzent teatra.

Izvor Dijaspora.TV
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More