Drastično opao promet! Zabrana pušenja ispraznila kafiće u Budvi

Zakon koji je stupio na snagu u avgustu tekuće godine odnosi se na sve ugostiteljske objekte

Foto Pixabay.com
202
Restoranima u Budvi promet je opao za oko 20% od trenutka kada je na snagu stupio Zakon o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda, dok je taj postotak u kafićima još veći, prenosi Pobjeda.
Prema ocenama sekretara Udruženja ugostitelja Budve, Nikole Buzdovana, pad prometa zabeležen je i u drugim crnogorskim gradovima.
Zakon koji je stupio na snagu u avgustu tekuće godine odnosi se na sve ugostiteljske objekte, osim na kockarnice, koje mogu da svojim gostima dozvole pušenje, ako vlasnici kazina plate 100 evra po kvadratnom metru mesečno.
Odredbe zakona propisuju kazne do 20 hiljada evra za prekršaj zabrane, kao i mogućnost određivanja posebnog dela prostora u objektu koji vlasnik može da odredi isključivo za tu namenu.
Iz Uprave za inspekcijske poslove Pobjedi je rečeno da Turistička inspekcija, kako je to propisano, kontroliše primenu tog zakona od polovine avgusta do 19. novembra bilo ukupno 2.263 kontrole.
Izvor Pobjeda
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More