Zanimljiva akcija u Beču u kojoj deca pobeđuju strah od doktora: Bolnica u kojoj se “leče” plišane igračke

Pixabay
191

U Beču se već po 19. put održava jedna veoma zanimljiva akcija pod nazivom “Pobediti strah kroz igru”, koja pomaže da deca prebole strah od lekara. To je zakozvana bolnica za plišane medvede i ostale igračke, piše dijaspora.tv.

Pobediti strah kroz igru je cilj zanimljive akcije “Bolnica za plišane medvediće” (Teddybären-Krankenhaus) koja se održava već duži niz godina u Beču, u Lekarskoj komori. Svi roditelji mogu dovesti svoje mališane i sa sobom poneti njihove omiljene plišane igračke i lutke, a cilj je da se deca na zabavan način oslobode straha od lekara i bolnice.

U „Bolnici za plišane medvede“ radi oko 50 lekara, koji simuliraju posetu doktoru od prijema do operacije. Na prijemu u bolnicu se uzimaju osnovni podaci „pacijenta“ , kao što su visina, težina i koja je boslest u pitanju. Zatim slede pregledi „plišanog bolesnika“, a bolnica naravno ima i EKG, ambulantu za rentgen, ultrazvuk, kao i kompjutersku tomografiju. Tu je i sala za operacije, gde deca mogu prisustvovati operaciji “plišanog pacijenta”. Na kraju bolničkog tretmana svaki plišani pacijent dobija i recept za lekove i uputstva za dalje lečenje.

Ovako izgleda scenario zanimljive akcije koja se održava svake godine u bečkoj Lekarskoj komori, i u kojoj učestvuje veliki broj najmlađih stanovnika Beča.

Inicijatori akcije „Pobediti strah kroz igru“ žele da što realnije simuliraju situaciju u bolnici i da deca budu glavni asistenti tokom tretmana. Lečenje plišane životinje traje oko sat vremena.

Pozitivno iskustvo proteklih godina pokazalo je da se deca posle posete bolnice za plišane medvede imaju manji strah od stvarnih poseta bolnicama i lekara.

„Bolnica za plišane medvede“ i ove godine organizuju: udruženje austrijskih studenata medicine (Austrian Medical Students’ Association – AMSA) medicinskiuniverzitet u Beču (MedUni Wien), Bečka lekarska komora (Wiener Ärztekammer) i akademsko stručno udruženje austrijskih farmazeuta (akademischer Fachverein österreichischer Pharmazeuten).

Prethodna prijava nije potrebna, poželjno je samo poneti kućne papuče ili patike i dovesti svog medveda ili neku drugu omiljenu igračku deteta. Ukoliko ste, iz bilo kojeg razloga, zaboravili „vašeg bolesnika“, ni to nije problem, u bečkoj bolnici za igračke ih ima dovoljno.

Teddybären-Krankenhaus

Kada: 16.,17. i 18. decembar 2019. od 9:00 – 12:00 i od 13:00 – 16:00 časova

U prepodnevnim satima je predviđena poseta dece iz bečkih škola i vrtića, a u popodnevnim satima dece u privatnoj režiji sa pratiocem.

Gde: Wiener Ärztekammer, Weihburggasse 10-12, 1010 Wien

Ulaz je slobodan.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More