Dejan Đorđević o prodaji Megatrenda: Ugovor je na snazi, a gospodin Jovanović hoće da preko medija raskine ugovor

141

“Mića Jovanović mi je juče upao u kancelariju u rektoratu i tražio da odustanem od ugovora milom ili silom”, tvrdi za “Blic” nesuđeni kupac Univerziteta “Megatrend” Dejan Đorđević.

Povodom jučerašnjih navoda da Mića Jovanović odustaje od prodaje i da Megatrend Univerzitet ipak neće promeniti vlasnika, Dejan Đorđević za “Blic” kaže da Jovanović pokušava da raskine ugovor preko medija, ali da je ugovor potpisan i da je važeći i da nikakav zahtev za raskid ugovora nije bobio.

Đorđević tvrdi da mu je Jovanović juče upao u kancelariju u rektoratu, i da, kako kaže, “iako nije verbalno pretio, njegov nastup jeste bio preteći”.

“Tražio je da odustanem od ugovora milom ili silom”, tvrdi Đorđević.

Ali, ugovor je već potpisan, i na snazi je, kaže on za “Blic”. Pregovori oko prodaje Megatrenda trajali su, dodaje, skoro dve godine, a tokom tog perioda “sastajali smo se u i Kanu i u Nemačkoj”.

“Mada je gospodin Jovanović u poslednje vreme počeo često da se predomišlja, došlo je do sklapanja ugovora. Onda mi je par dana pre nego što je izašao dokumentarac na N1, poslao poruku da je vreme da preuzmem Univerzitet. Ja sam rekao da Univerzitet nema više istu vrednost. Dan nakon objave dokumentarca potpisali smo ugovor”, priča Đorđević za “Blic”.

Nemci kupuju Megatrend Miće Jovanović, a on napušta Srbiju

“Ugovor je na snazi, a gospodin Jovanović hoće da preko medija raskine ugovor”, kaže on, dodajući da su u ugovoru definisani načini na koji on može biti prekinut.

Osim što je do sada, kako tvrdi, uplaćeno 30 miliona na escrow račun, a ne lični račun Miće Jovanovića, koji je svojevrsi depozit, Đorđević, kako kaže za Blic, nije uplatio nijednu ratu od ukupne cene koja je dogovorena za Megatrend univerzitet. Dodaje i da nije u zakonskoj obavezi da uplati ništa, u prvih 30 dana od potpisivanja ugovora, odnosno upisa u registar.

“Da bih mogao da dam pozajmicu osnivača, moram da imam zakonske okvire”, kaže Đorđević.

Mića Jovanović kaže da odustaje od prodaje Megatrenda: “Priznajem da sam ispao naivan”

“Nikakav zahtev o raskidu ugovra nisam dobio”
“Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljujem da do današnjeg dana na moju adresu, nije upućen zahtev, predlog ili ponuda koja u sebi sadrži nameru raskida, već o tome saznajemo iz ličnog obraćanja profesora Jovanovića pred TV kamerama. Ističem i da se u postupku realizacije ugovora decidno poštuje legislativa Republike Srbije i da će se dalje poslovanje, upravljanje i postupanje Univerziteta odvijati samo i isključivo uz poštovanje svih važećih propisa”, navodi Đorđević u saopštenju.

U saopštenju kaže i da je u žižu javnosti dospeo pre nepunih 10 dana, kada je kao “opšti punomoćnik svih članova konzorcijuma” potpisao ugovor kojim se menja vlasnička struktura Univerziteta Megatrend.

“Neverovatno je da bivši vlasnik Megatrenda odbija da u bilo kojem trenutku pomene da se u konkretnom slučaju radi o velikoj investiciji u sistem obrazovanja i velikom prilivu stranog kapitala iz Evropske unije, tačnije iz Nemačke. U zavisnosti od raspoloženja bivšeg vlasnika, pregovori o preuzimanju Univerziteta su trajali skoro dve godine uz učešće pravnog tima gospodina Jovanovića”, piše u Đorđevićevom saopštenju.

Dodaje da se “ovakvom negativnom kampanjom od strane bivšeg vlasnika nanosi nemerljiva šteta ugledu Univerziteta i brendu Megatrend”, kao i njemu i njegovim poveriocima.

“Kako je moguće da tokom celokupnih pregovora u kojem je učestvovao pravni tim Miće Jovanovića ne budu uočene nepravilnosti koje se odnose na konzorcijum i mene, odnosno naš (ne)kvalitet?”, pita se Đorđević u saopštenju i dodaje: “Bivši vlasnik Megatrend Univerziteta je istim veoma uspešno rukovodio gotovo trideset godina i uzdigao ga na veoma zavidan nivo. Da li je zaista neko poverovao u priču o njegovoj naivnosti, te da je navodno prevaren? Sumnjam”.

O naivnosti profesora Jovanovića, piše dalje u saopštenju, “najočiglednije govori visina njegove mesečne zarade” koju je, za obavljanje poslova savetnika rektora, “ishodovao za sebe mukotrpnim pregovorima”.

Đorđević u saopšenju poziva Miću Jovanovića da javno iznese koji konkretno član ugovora nije ispunjen od strane konzorcijuma i njega lično i naglašava: “Olaka upotreba reči ‘prevara’ može prouzrokovati ozbiljne pravne posledice po gospodina Jovanovića”.

“Jovanović da ode odmor na jug Francuske”
– Ukoliko razmotrimo stav gospodina Miće Jovanovića da je “Megatrend njegovo čedo”, moramo se zapitati kakav je on otac, a imajući u vidu medijske istupe imenovanog. Ovim putem predlažemo profesoru Mići Jovanoviću odmor na jugu Francuske, a sve u cilju dalje uspešne realizacije ugovora, te istog molimo da prestane sa (ne)prijatnim iznenađenjima iz sata u sat – zaključuje se u saopštenju.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More