Beč: Održana promocija romana “Noć iza Berlinskog zida” Dese Burazor Aslanidu

128

U organizaciji Austrijsko-srpskog kulturnog društva “Vilhelmina Mina Karadžić” održana je promocija romana “Noć iza Berlinskog zida” književnice Dese Burazor Aslanidu, predsednice SPKD “Prosvjeta” – odbor u Nemačkoj, u SKC “Stevan Mokranjac” u Beču.

Povod za promociju je trideset godina od rušenja Berlinskog zida i prestanka Hladnog rata. U programu su učestvovali: autorka, prof. Svetlana Matić, pesnikinja Borica Đekanović, virtuoz na harmonici Marko Galonja u klasi profesora Jovana Đorđevića, muzički trio Pevačke grupe “Zvončići”: Anastasija Gavrilović, Milena Prolić i Melani Kovačević.

Autorka je, između ostalog, čitala i izvode iz romana “Krugovi života – gradonačelnik i Srpkinja” za koji je dobila prestižnu nagradu Akademije “Ivo Andrić” iz Beograda. Pesnikinja Borica Đekanović iz Štutgarta je prisutnima govorila stihove iz objavljenih knjiga poezije za decu i odrasle “Kad trave zamirišu” i “Ukus zrele maline”.

Muzički trio Pevačke grupe “Zvončići” oduševio je prisutne pesmama: “To se Gospod uselio u mene”, “Mario slavna”, “Pobedna pesma” i “Mi smo deca neba”.

Desa Burazor Aslanidu član je Udruženja pisaca “Sedmica” u Frankfurtu i Udruženja pisaca “Poeta” u Beogradu. Bavi se slikarstvom. Član je Prvog srpskog pevačkog društva – Štutgart. Dugi niz godina je uređivala i vodila emisiju o Srbiji – “Slobodni radio Štutgart”.

Izvor Naši u svetu, RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More