Pariz u pripravnosti, žandarmerija raspoređena (VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
347

PARIZ – Francuske snage reda od ranog jutra su raspoređene u Parizu, uoči početka protesta “žutih prsluka” četvrtu subotu zaredom, za koje vlasti strahuju da će biti praćeni novim nasilnim incidentima, javljaju francuski mediji.

Vozila žandarmerije primećena su jutros pre 07:00 sati na Trgu Konkord, kod kapije Majo i na Jelisejskim poljima, dok su oklopna vozila već na položaju na Trgu Bastilje, prenosi “Figaro”.

U francuskoj prestonici je jutros zatvoreno 36 stanica metroa, kao i mnoge prodavnice.

Okupljanja i blokade demonstranta danas su organizovane na različitim lokacijama.

Foto/Printscreen/You Tube

Predsednik Francuske Emanuel Makron će danas, kako navodi više francuskih medija, ostati u Jelisejskoj palati odakle će pratiti situaciju, a juče je predsednik Nacionalne skupštine rekao da će se on obratiti javnosti tek u narednin danima.

On se kasno sinoć sastao se s pripadnicima policije za rasturanje demonstracija koji će biti raspoređeni u Parizu gde se strahuje da može biti novih nereda tokom protesta “Žutih prsluka”.
Makron je sinoć otišao, bez novinara, u  nenajavljenu posetu pripadnicima policije za rasturanje demonstracija u tvrđavu koja se koristi za smeštaj vojnika nedaleko od Pariza. Iz predsedničke kancelarije saopšteno je da je sat vremena razgovarao sa 60 policajaca koji su učestvovali u obezbeđivanju demonstracija prošlog vikenda u Parizu, kada su se dogodili najgori nemiri u tom gradu u poslednjih nekoliko decenija. Makron je ohrabrio policiju i zahvalio im na njihovom radu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More