Upoznajte Zozibini Tunzi, izabrana Miss Univerzuma za 2019. (FOTO, VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
223

NJUJORK – Na finalnoj ceremoniji takimčenja za Mis Univerzum sinoć je u Njujorku titulu ponela Južnoafrikanka Zozibini Tunzi, preneo je nedeljnik “Pipl”.

Zozobini Tunzi je osvojila ovu međunarodnu nagradu u konkurenciji 90 lepotica iz raznih zemalja iz celoga sveta.

Ona ima 26 godina i radi kao PR, ali je i aktivistkinja u borbi protiv nasilja prema ženama.

U profesionalnoj biografiji, kako je navela, vodi kampanju protiv rodnih stereotipa i ponosni je borac za prirodnu lepotu.

U najuži izbor ušle su još Mis Portorika Riko Medison Anderson, kojoj je pripalo drugo mesto i mis Meksika Sofia Aragon, koja je bila treća.

“Tako sam srećna”, poverila se Tunzi novinarima nakon što joj je stavljena kruna pobednice.

Nakon pobede nova MIs Univerzum je govorila o značajnu raznolikosti i kako je njen život bio formiran na osnovu njene rasne pripadnosti.

Ona se na sinoć održanoj ceremoniji isticala u svim fazama takmičenja od kupaćih kostima i večernjih toaleta, odgovarajući na pitanja o socijalnim problemima i kada je na kraju objasnila zašto je ona pravi izbor, preneo je Si-En-En (CNN).

“Društvo je bilo programirano dugo vremena da biti crn nije lepo, a sada se krećemo ka vremenu kada žene poput mene mogu da se smatraju lepima iako su crne. Najzad mogu da zauzmu mesto u društvu i da postanu svesne da su lepe”, kazala je nova MIs Univerzum.

“Donosim jednu novu svetlu sliku o Južnoj Africi i nadam se da ćemo biti sve glasnije tako da nas svi čuju i ako smo složne možemo da donesemo promene”, zaključila je Tunzi.

“Odrasla sam u svetu gde žena koja izgleda kao ja sa mojom vrstom kože i mojom kosom nikad nije smatrana lepom. Mislim da je vreme da to danas prestane. Hoću da me deca gledaju i vide moje lice i hoću da vidim njihova lica odražena u mom”, rekla je ona u odgovorima datim na ceremoniji.

Izvor Tanjug B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More