Humanitarno-predavačko veče u Inzbruku, dijaspora poziva zemljake

Foto: wikipedia
393

Kao završni događaj u 2019. godini, organizacija “Srpska pravoslavna omladina Inzbruk” poziva sve zainteresovane na humanitarno predavačko veče. Tema će biti “Koji značaj danas ima srpska dijaspora i kako prevazići predrasude i jaz između dijaspore i matice Srbije”?

Gosti humanitarne večeri biće Borisav Čeličković, istoričar i urednik izdanja “Službenog glasnika” i Nemanja Dević istoričar sa Instituta za savremenu istoriju.

Borisav Čeliković 2008. godine nagrađen je zlatnom značkom Kulturno-prosvetne zajednice Srbije a Nemanja Dević je doktorant na Filozofskom fakultetu u Beogradu i za svoju prvu knjigu dobio je nagradu “Dragiša Kašiković” 2009. godine.

Gepostet von СПОЈИ / SPOJI am Sonntag, 1. Dezember 2019

Predavanje će se održati u CAFÉ SACHER, Rennweg 1 (Altstadt / Hofburg), 6020 Innsbruck a ulaz je besplatan.

Pored predavanja biće predstavljene i knjige “Srpska priča” i “Ozna” koje će učesnici predavanja moći da kupe a procenat od prodaje biće dato u humanitarne svrhe. Naime, sve ugrožene porodice na Balkanu koje imaju više dece dobiće pomoć u okviru humanitarnih akcija organizacije “Srpska pravoslavna omladina Inzbruka”.

Takođe, ova organizacija podseća da je od ove godine organizuje prikupljanje dobrovoljnjih priloga  za decu Kosova i Metohije i u Petrovcu na Mlavi, gde SPOJI Srbija ima svog ogranaka.

Takođe, moguće je dati i prilog u vidu slatkiša, grickalica, novih igračaka, odeće, obuće. Sve to biće osnov za pravljenje paketića koje će volonteri ove organizacije odneti u južnu srpsku pokrajinu.

Svi zainteresovani mogu se javiti na broj 063/1209988, Stevan ili na mejl uprava@spoji.org.

Akcija traje do 27. decembra.

Драги, земљаци из општине Петровац на Млави и њених села, прикључите се овој дивној хуманитарној акцији ♥️

Gepostet von Владимир М. Влајић am Dienstag, 26. November 2019

Organizacija je na svojoj Fejsbuk stranici poželela dobrodošlicu svim učesnicima.

Decenija dobročinstva srpske pravoslavne omladine iz Inzbruka

 

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More