Kroz objektiv Masima Listrija-Beograd! U Napulju predstavljen Kalendar o glavnom gradu Srbije

Foto: PixaBay
127

“Beograd – Napulj 2020: u crnom i belom” prestižni kalendar italijanske kulturne asocijacije „Di Meo vini ad arte“ iz Napulja na čijim su stranicama raskošne fotografije građevina srpske prestonice, predstavljen je posle Beograda i u ovom gradu.

Đeneroso di Meo, jedan od nosioca inicijative da se kroz foto-objektiv prikažu zdanja pojedinih gradova, ovaj put kroz objektiv Masima Listrija Beograd i njegov Narodni muzej, Savezna skupština, Narodna banka, Narodno pozorište, govorio je o tome kako je, zajedno sa i članovima ove asocijacije, imao priliku da se uveri u lepote glavnog grada Srbije tokom boravka u Beogradu početkom novembra.

Kalendar je predstavljen u napuljskom zdanju Palati Sera di Kasano iz 17. veka, u prostorijama Instituta za filozofiju, u prisustvu oko 200 potomaka napuljskih aristokratskih porodica i ambasadora Srbije u Italiji.

On je rekao da ovaj kalendar predstavlja korak u približavanju i upoznavanju dva grada koji imaju svoju lepotu i šarm i najavio druge manifestacije koje planiraju Napulj i Asocijacija De Meo.

Pozdravljajući prisutne u ime domaćina, Frančesko Sera di Kasano podsetio je na solidarnost koju su Napolitanci pokazali sa Srbijom u vreme bombardovanja 1999. kada je Institut za filozofiju objavio javno pismo protesta protiv NATO bombardovanja.

Prethodnih godina kalendari su bili posvećeni Lisabonu, Istanbulu, Beču, Moskvi. Štampaju se u tiražu od osam hiljada, a potom, obilazeći svet, bivaju predstavljani na raznim mestima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More