Džek Dimić sa monodramom “Oj, živote” gostuje u Srbiji

Printscreen RTS.RS
195

Monodrama „Oj, živote!“ koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra američki glumac srpskog porekla Džek Dimič biće izvedena pred beogradskom publikom, prvi put na sceni Kulturnog centra Grad u četvrtak, 26. decembra u 19 sati, piše Danas.rs.

Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića, ovo je priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata, počinioca ubistva s predumišljajem. Protagonista ove monodrame na komediografski način govori svoju muku i veoma emotivno iznova proživljava sve što mu se tokom odsluženja kazne dogodilo, a prepoznatljivim bosanskim dijalektom Džek Dimić govori kroz glavni lik, ali i kroz sve likove sa kojima se njegov protagonista susreće. Mešavina humora i tuge publiku navodi da se sa njegovom pričom poistovećuje i sa njom saoseća.

Džek Dimić: Voleo bih da otvorim svoju akademiju u Beogradu i da prenesem budućim glumcima sa naših prostora ono što sam naučio

Džek Dimić diplomirao je glumu na čuvenom Lee Strasberg Institutu u Njujorku, u klasi Majkla Margote. Poznat je po zapaženim ulogama u serijama: Law &order, CSI, Burn notice, Castle, The blacklist, ElementaryY, Sleeper cell, Hawaii five-o, Madam secretary, Lilyhammer, Limitless, Braindead, Startup, Blue bloods, Welcome to Brooklyn i Undercovers.

Na našim prostorima igrao je epizodne uloge u filmovima: Turneja Gorana Markovića, Travelator Dušana Milića, Srpski ožiljci Vladimira Rajčića, Volja sinovljeva Nemanje Ćeranića i Neke duge priče Ane Marije Rossi. Igrao je i u prvoj sezoni humorističke serije Konak kod Hilmije – oficira američke mornarice Pukovnika Forda, zatim u serijama Državni službenik Predraga Gage Antonijevića, a nedavno i kardinala Randazza, na italijanskom jeziku, u domaćem filmu Ključ Marka Šopića u kome mu je poverena uloga glavnog negativca.

Naslovnu ulogu Nikole Tesle igrao je 2013. godine u predstavi Tesla engleske autorke Sheri Graubert na Off Brodway-u u Njujorku u režiji beogradske rediteljke Sanje Beštić. Film Željka Mirkovića Teslin narod, igrano-dokumentarna drama u srpsko-američkoj produkciji, u kome ponovo tumači lik Nikole Tesle, kvalifikovao se za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2019. godine i time zvanično postao kandidat za Oskara 2020.

Džak Dimić do sada je igrao uloge na maternjem srpskohrvatskom, ruskom, italijanskom, češkom i engleskom jeziku, a iza njega je 87 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Živi na relaciji Njujork – Beograd. Predstava je igrana u Los Anđelesu, Čikagu, Njujorku, Bosanskoj Dubici, a juna ove godine premijerno u Beogradu.

Džek Dimić: Često dolazim ovde i još uvek maštam za rodnom grudom i ljudima koje sam ovde ostavio

Izvor Danas.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More