“Barcelona Gipsy balKan Orchestra” predstavlja novu pevačicu u obradi pesme Esme Redžepove (VIDEO)

Barcelona Gipsy balKan Orchestra važi za omiljeni bend publike širom sveta i pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku

foto Printscreen Youtube
304

Barcelona Gipsy balKan Orchestra predstavlja novu zvezdu, pevačicu sa Sicilije Margheritu Abitu i to u novoj obradi pesme Esme Redžepove “Kalejaca jaca” .

Barcelona Gipsy balKan Orchestra je međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni. Osim Ivana Kovačevića koji je iz Beograda, bend čine nova pevačica Margherita Abita, italijanski harmonikaš Matija Širosa, francuski gitarista Žilijen Šanal, perkusionista iz Grčke Stelios Togijas, katalonski klarinetista Dani Karbonelj i ukrajnski violinista Oleksandar Sora.

Kovačević je rođeni Beograđanin koji već 19 godina živi u Barseloni. On sa svojim prijateljima čini svetski poznatu atrakciju “world music” muzičke scene i povodom nove zvezde u bendu izjavio je : “Ako nesto odlikuje BGKO to je afinitet prema konstantim promenama i istraživanjima. Odlazak Sandre Sangiao je za nas kraj jedne i početak nove ere. Margherita Abita nam je donela novu energiju, nove pesme i stare snove. Muzika kao način života i želja da se to podeli sa celim svetom…Najbolji način započeti novi ciklus je pesma, neponovljive Esme Redžepove.”

Izvor Blic.rs

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More