Savet Nemaca: Evo koji automobili su najbolji, a ne koštaju ni 5.000 evra (FOTO)

Izabrana najpouzdanija polovna vozila

foto Youtube Printscreen
179

Prestižni Auto Bild analizirao je godišnji izveštaj nemačke Asocijacije tehničkih pregleda (TÜV) i izabrao najpouzdanija polovna vozila u cenovnom rangu do 5.000 evra.

Automobili su podeljeni na osnovu godine prozvodnje na 2-3, 4-5, 6-7, 8-9 i 10-11 godina starosti.

U tri kategorije najstarijih modela bez konkurencije je Volkswagen Golf Plus. S obzirom da se smatra “penzionerskim” modelom, jasno je zašto je tako popularan.

Golf Plus nema neke izražene mane, a vrlo je zastupljen na tržištu polovnjaka pa je izbor više nego solidan.

Cene Golfa sa višim krovom se kreću od 1.800 za nešto starije i primerke sa većom kilometražom.

U grupi vozila sa starijm “rodnim listom” preporučuju se još Ford Fusion koji može da se nađe već od 1.000 evra, a nudi dosta prostora uz dugotrajnost.

Iako je nešto skuplji za održavanje, vrlo je racionalna i kupovina Audija A3starog 8-9 godina s obzirom na kvalitet izrade i pouzdanost, uprkos većoj kilometraži.

U preporučene modele koji se bliže drugoj deceniji “života” spada i VW Golf IV koji može da se nađe od 3.800 evra u Nemačkoj.

Ako vam je potreban gradski automobil starosti 6-7 godina, Auto Bild pre svega preporučuje Mazdu 2 po ceni od 2.220 evra, koja nije poznata po nekim slabostima.

Što se tiče vozila 4-5 godina starosti, tu se ističu Suzuki SX4 koji za 3.100 evra može da bude odličan izbor ako vam je potreban model koji nudi i 4×4 pogon.

Izvor Auto Bild

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More