Šestorica kamiondžija iz Srbije pretučena na graničnom prelazu

FOTO: Pixabay
232

Šestorica srpskih kamiondžija noćas su oko jedan sat posle ponoći brutalno pretučeni na graničnom prelazu između Ukrajine i Rumunije, na prelazu Ðakovo – Halmeu.

“Njih su pretukli ukrajinski vozači šlepera, a dok su ih udarali vikali su im da je “ovo Ukrajina i da je ovo njihova granica”, prenosi Kurir.

Grupa pretučenih srpskih vozača objasnila je da se to dogodilo na granici između dve pomenute zemlje – pred sam ulazak u Rumuniju, na njihovom povratku kući.

“Pretučeni smo nas petorica-šestorica od čega trojica baš teško”, napisali su vozači u poruci redakciji, dodajući da su povređeni Radojko Kovačević, Milan Rujević i Dragan Jovanović.

Kako se navodi, oni su još u šoku i neverici s obzirom na to šta im se dogodilo, a poslali su fotografije povreda, kao i slike sa samog graničnog prelaza.

Upitani šta je bio povod za napad, rekli su da su napadnuti iz čista mira.

Kažu da na tom mestu stoje i čekaju već danima, ne samo naši, nego i ruski i beloruski šleperi za razliku od domaćih ukrajinskih koji bez problema obilaze kilometarsku kolonu i prelaze granicu za tili čas.

Ambasada u Rumuniji:Nismo zvanično obavešteni o incidentu

Ambasada Srbije u Rumuniji saopštila je da nije zvanično obaveštena o incidentu na ukrajinsko-rumunskoj granici u kojem je pretučeno šest državljana Srbije, vozača kamiona.

Kako je rečeno Tanjugu u ambasadi, incident se dogodio na ukrajinskoj strani granice i o njemu ambasadu nisu obavestili ni državljani Srbije ni nadležni rumunski organi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More