“Čas matematike” u crkvi Svetog vaznesenja u Čikagu! Neobično predavanje vladike Kirila!

Foto: PrintScreen/YouTube
287

U crkvi Svetog vaznesenja u Čikagu akatist je služio vladika buenosajreski Kirilo, a sasluživali su lokalni sveštenici.

Nakon akatista, usledilo je predavanje vladike Kirila, jednog od članova Episkopskog saveta SPC za Severnu i Južnu Ameriku, na temu “Religija i nauka, istine i zablude Darvinove teorije”.

Vladika, koji je po profesiji magistar matematike, na slikovit način, koristeći školsku tablu i flomaster, dijagrame i matematičke formule, dokazivao je postojanje sveta koji se nalazi izvan domena materijalnog, ali ne i racionalnog, a njegovi “aksiomi” izazivali su naizmenične salve smeha i aplauza među prisutnima, piše Serbiantimesinfo.

Predavanje je imalo i svoje “treće poluvreme”, koje je posle zvaničnog dela nastavljeno razgovorom vladike sa vernicima u prostorijama kluba pri Crkvi Svetog vaznesenja.

Prisustvo vladike Kirila u eparhiji gračaničkoj i srednjezapadnoameričkoj bio je i dobar znak da su prevaziđeni nesporazumi između vladika iz SAD sa jedne, te njega i vladike kanadskog Mitrofana, sa druge strane, što je on u razgovoru potvrdio autoru ovog teksta.

Svojevremeno je pismo vladike Kirila upućeno “sabraći arhijerejima Longinu, Irineju, Mitrofanu i Maksimu”, izazvalo veliku pažnju u javnosti i visokim crkvenim krugovima, piše Serbiantimes.info.

Izvor Serbiantimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More