Amerikanac u centru Beograda pravi haos! Radikalni propovednik vikao i na decu! (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube/Filip Bler u Knez Mihailovoj
368

Na glavnoj gradskoj štrafti, u Knez Mihailovoj ulici, poslednjih dana pojavio se mlađi muškarac koji sa mikrofonom, megafonom i slušalicama u ušima, drži govore na engleskom jeziku. Kako smo saznali, reč je o Amerikancu Filipu Bleru koji u centru Beograda propoveda učenje veoma kontroverzne “Baklje Hrista”.

“Dajte da vam bog očisti um od greha i da vam da novi um, novi način razmišljanja”, kaže propovednik u jednom delu svog govora kritikuijući taštinu i materijalizam.

Amerikanac šeta ulicom i drži monolog, dok ga neko snima, kako bi on sve to mogao da objavi na sopstvenom Jutjub kanalu.

“On je unutar vas i daje vam život, krv Isusa Hrista… “, pričao je ovaj muškarac.

U govoru takođe spominje odnos dvoje ljudi, Adama i Evu, Isusa Hrista, kao i primere iz Biblije. Sugrađani deluju kao da su navikli na ovakve svakodnevne govore, ne obraćajući posebnu pažnju na njega. Međutim dvojica dečaka rešila su da mu dobace nešto, na šta je on i te kako odreagovao.

“Ta mala deca su to rekla – za početak se obratio osobi koja ga snima, pa dodao: – Nije u redu da pričaš te ružne reči, ko te je to naučio, naći ću ti roditelje i reći ću im da te išibaju. Da li imate deset godina? Gde su vam roditelji?”, dodao je Amerikanac.

Kasnije je počeo da se obraća prolaznicima u Knezu pokazivajući prstom na dečaka, i pitajući ih “da li su oni naučili decu tako ružne reči”.

Nakon toga nastavio je svoje propovedanje, a tek tada sugrađani su počeli da ga primećuju, pa čak i snimaju telefonima. Nekolicina njih izgledala je veoma uplašeno.

Ovaj Amerikanac, međutim, uopšte nije anonimus. Niti je prvi put da radi nešto ovako. Slična situacija desila se u aprilu ove godine kada je u Sidneju držap propoved na jednom od njihovih trgova. Tada se obraćao čoveku u invalidskim kolicima.

“Vi ste u invalidskim kolicima. Bog vas može dodirnuti, ali previše ste ogorčeni da biste to pitali”, rekao je tada ovaj Amerikanac, ljutitim tonom.

Posle ovoga “jenki” se našao na meti ljutitih građana Sidneja, a list “Independent” opisao ga je kao “radikalnog hrišćanskog propovednika”.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More