Iz bilo kog mesta na svetu posetite Beogradsku tvrđavu

FOTO: Wikimedia Commons
329

Preduzeće “Beogradska tvrđava” i Turistička organizacija Srbije predstavile su novu, unapređenu mobilnu aplikaciju za posetu Beogradskoj tvrđavi.

Aplikacija preuzima jezik na koji je telefon podešen, a ukupno je u ponudi šest jezika.

“Vodili smo se zvaničnim podacima TOS i TOB o broju posetilaca u Beogradu, odnosno sa kojih govornih područja dolaze. Vodič je i na srpskom jeziku. Pored srpskog tu su engleski, nemački, ruski, turski i kineski, upravo zbog porasta broja turista sa ovog govornog područja”, rekla je Ana Rajlić iz JP “Beogradska tvrđava”.

U aplikaciju je, dodaje, upisano ukupno 29 tačaka na Kalemegdanu. Beogradska tvrđava, kako navodi Ana, postaje digitalno vidljiva u celom svetu.

Info table koje obaveštavaju turiste o ovoj aplikaciji postavljene su širom Beograda, a jedna od njih je i aerodrom “Nikola Tesla”.

Na jednostavan i brz način, aplikacija korisnike vodi na 29 lokacija na Beogradskoj tvrđavi i donosi zanimljive priče o njima. Osim fotografija i tekstova o značajnim mestima na Tvrđavi i istorijskim podacima, aplikacija nudi i audio zapise. Sve predstavljene tačke podeljene su u tri segmenta, baš kao i sam kompleks, radi lakšeg snalaženja (Gornji grad, Donji grad i park Kalemegdan). Na ovaj način se skreće pažnja na sve objekte, lakše se pronalaze na prostoru Beogradske tvrđave pomoću digitalnih mapa na platformi, a sam sadržaj je dostupan kako domaćim, tako i stranim posetiocima. Aplikacija je dostupna na šest jezika: srpski, engleski, nemački, ruski, kineski i turski.

Realizacijom ovog projekta, unapređena je i osavremenjena turistička infrastruktura kroz digitalizaciju kulturnog nasleđa i spomenika kulture na prostoru Beogradske tvrđave. Turistička ponuda je obogaćena, na interesantan i lako dostupan način za korisnika – korišćenjem mobilnih telefona. Svaki posetilac može lako preuzeti mobilnu prezentaciju sa Google play ili App Store i na taj način sebi obezbediti besplatan audio vodič za Beogradsku tvrđavu.

Izvor Beoinfo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More