“Nikad nisam razumeo veze sa Balkanom i Rusijom”, da li FPO okreće leđa Srbima?

Ukoliko Kikl pobedi u stalnoj borbi za prevlast u stranci, prijateljstvo FPO sa Srbima moglo bi biti prekinuto

prtscreen You Tube
105

BEČ – Šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Herbert Kikl tvrdi da je za njega sporazum koji je raniji lider te stranke Hajnc Kristijan Štrahe sklopio sa partijom Jedinstvena Rusija predsednika Vladimira Putina “mrtvo slovo na papiru”.

Kikl je, u emisiji “Report” austrijske državne televizije ORF, izrazio želju da prekine veze sa strankom ruskog predsednika.

Rekao je i da nikada nije razumeo veze FPO sa Balkanom i Rusijom i da je zbog toga dolazio u sukob sa Štraheom.

Lider FPO Norbert Hofer o tome ima očigledno drugačiji stav, te je nedavno kazao da želi da zadrži sporazum o saradnji sa Putinovom strankom.

Štrahe je pre tri godine potpisao sporazum sa “Jedinstvenom Rusijom”, sa ciljem, između ostalih, da se edukuje mlada generacija u duhu patriotizma i želje za radom.

“Saradnja sa drugim strankama je važna, ali u stvarnosti to nam nije potrebno, ako mene pitaju”, rekao je Kikl i dodao da aktivnosti FPO u istočnoj Evropi nikada nije shvatao.

Ova izjava mogla bi značiti okretanje leđa FPO i prema Srbima, koje se Štrahe, svojom politikom, uspeo da okupi oko te stranke.

Ukoliko Kikl pobedi u stalnoj borbi za prevlast u stranci, prijateljstvo FPO sa Srbima moglo bi biti prekinuto.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More