Očuvanje srpskog jezika i identiteta: Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata za Srbe u regionu

150

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisuje Konkurs za sufinansiranje projekta proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona u 2020. godini, piše RTS.RS.

Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške proizvodnji medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju na maternjem jeziku, očuvanju srpskog jezika, nacionalnog i kulturnog identiteta pripadnika srpskog naroda koji žive u zemljama regiona: Mađarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji i objavljuje se na veb-sajtu Ministarstva kulture i informisanja i u dnevnom listu „Blic”.

Sredstva opredeljena za ovaj konkurs iznose 21.000.000,00 dinara.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 400.000,00 dinara, a najveći iznos sredstava po projektu iznosi 1.500.000,00 dinara.

Učesnik Konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80% vrednosti projekta.

Sve informacije možete naći na sajtu Ministarstva kulture i informisanja RS kultura.gov.rs .

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More