Talentovana Sofija (10) pobedila jaku konkurenciju u brzom klizanju iako grad iz kog dolazi nema ledenu halu

Rezultate male Sofije njeni roditelji opisuju kao izvanredne, s obzirom na to da, iako živi u Nišu, zbog uslova putuje u Beograd na treninge i takmiči se za tamošnji klub

Foto: Youtube Printscreen
121

Rezultate male Sofije njeni roditelji opisuju kao izvanredne, s obzirom na to da, iako živi u Nišu, zbog uslova putuje u Beograd na treninge i takmiči se za tamošnji klub.

Niš možda nema ledenu dvoranu, ali ima Sofiju Rodić (10) koja je od malih nogu zaljubljena u brzo klizanje, a svoju ljubav prema ovom sportu najbolje pokazuje osvajanjem medalja na takmičenjima. Poslednje odličje u nizu stiglo je posle Drugog kola Alpe adria trophy koje je održano u Beogradu početkom decembra.

Iako nije važila za favorita, Sofija je ipak bila najbolja u svojoj kategoriji u brzom klizanju.

Njen prolazak kroz cilj pre svih ostalih takmičarki predstavljao iznenađenje ne samo za one koji su trku pratili, već i za njene roditelje. Ipak, oni najsjajnije odličje pripisuju Sofijinoj zrelosti i verom u sebe.

U njenoj konkurenciji bilo je 19 takmičarki iz 8 zemalja – Austrije, Rumunije, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

“Sofija nije važila za favorita, ali svaki njen trening, svaki uloženi trud, odricanje, dalo je rezultat koji je i za nas roditelje bio iznenađujuć. Očekivali smo treće, četvrto mesto, ali naše dete nas je uverilo da ona sa 10 godina ima toliku zrelost i veru u sebe, da je sama rekla da osvaja zlato i to je i uradila. Takmičenje je bilo vrhunski organizovano i lepo je reći da su se deca van terena družila, igrala, a na terenu bile ljute protivnice”, rekli su roditelji.

Rezultate male Sofije njeni roditelji opisuju kao izvanredne, s obzirom na to da, iako živi u Nišu, zbog uslova putuje u Beograd na treninge i takmiči se za tamošnji klub.

Prethodni period je za Sofiju bio izuzetno težak jer je bila na tri međunarodna takmičenja koja imaju evropski karakter. Na svakom od ovih takmičenja borila se u izuzetno teškoj konkurenciji sa takmičarima koji treniraju u mnogo boljim uslovima od nje. Pre takmičenja u Beogradu, takmičila se u Debrecinu, Spisska Nova Ves, Budimpešti i na svakom od njih je bila u borbi za medalju.

Izvor Južne vesti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More