Umetnici iz Austrije izveli jedinstveni performans u Beogradu, publika u “svetlećoj oluji” (FOTO)

FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC
122

U okviru zdanja kultnog beogradskog bioskopa “Balkan“ sinoć su dva umetnika iz Austrije – Gregor Vošic i Johanes Fibič izveli jedinstveni performans predstavivši kinetičku svetleću instalaciju “Lightstorm“ (Svetlosna oluja).

Ova instalacija izgrađena je 2016. godine na Umetničkom univerzitetu u Lincu i sastoji se od hiljade precizno kontrolisanih svetlećih dioda koje u kombinaciji s velikom brzinom okretanja omogućavaju razne kombinacije zvučnih i vizuelnih efekata.

FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

Posetioci bioskopa Balkan imali su mogućnost da stoje u centru “svetleće oluje” kraj dva umetnika i okruženi svetlosnim šarama sami probaju da svojim pokretima ruku iznad senzora proizvedu promene na površini oko njih, a sve to u ritmu muzike koju su Austrijanci puštali.

FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

Kreatori ove instalacije – Gregor Vošicz, Katarina Gruber i Laurin Dopfner, ranije su izvodili ovaj performans za nemački Duo Funkstorung, kao i na brojnim festivalima, uključujucji Ars Electronica Festival i 21rpm u Londonu, a sada je i publika u Beogradu imala prilike da bude deo ovog neobičnog audio-vizualnog performansa,

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More