Kupljena čuvena haljina u kojoj je Dajana plesala sa Travoltom u Beloj kući (FOTO)

Pixabay
102

Princeza Dajana nosila je posebno dizajniranu haljinu na večeri u Beloj kući, 1985. godine, kada je plesala sa američkim glumcem Džonom Travoltom. Haljinu je za više od 280.000 dolara kupila fondacija koja brine za kraljevske palate, piše RTS.RS.

Haljina koju je dizajnirao Viktor Edelstin, tamnoplave boje, sa otkrivenim ramenima, a koju je nosila princeza Dajana, na prodaju je stavila aukcijska kuća „Keri Tejlor Ošn“.

Vrednost haljine procenjena je na cifru od 320.750 do 384.900 dolara, ali pošto nije dostigla taj iznos, fondacija je ponudila da je otkupi nakon aukcije.

„Prodata je nakon aukcije po ceni od 220.000 britanskih funti. Prodavac je oduševljen i nadao se da će ostati u Britaniji“, navela je aukcijska kuća u saopštenju.

Fondacija “Historic Royal Palaces” koja se brine za palatu “Hampton Court i Tower of London”, kao i javne delove Kensingtonske palate u kojoj je nekad Dajana stanovala, objavila je da je kupila deo istorije.

„Ne samo da je haljina ‘Travolta’ fantastičan primer luksuznog šivenja čiji je cilj da zadivi tokom državne posete, nego predstavlja i ključni trenutak u priči o kraljevskoj modi 20. veka“, rekla je kustos Eleri Lin iz “Historic Royal-a”.

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More