Od Raške do Hilandara i to peške! Marijanovo hodočašće, a sve zbog jedne žene (FOTO)

Foto: Naši u svetu/Hilandar
150

Hladno vreme, kiša, olujni vetrovi i sneg nisu bili prepreka za Marijana Vujanca da od Raške krene peške do Hilandara. Za ovo hodočašće motiv je pronašao u veri, ali i u jednoj misterioznoj ženi.

“Pre nekog vremena sam se pešice uputio do Hrama svetog Save na Vračaru. Tokom boravka u Beogradu svakodnevno sam se molio velikom svetitelju više da upoznam životnu saputnicu srodne duše, negoli za svoje zdravlje. Molitva mi je uslišena jer sam baš u ulici Svetog Save, na Savindan 27. januara upoznao osobu koju sam godinama priželjkivao, prenosi TV Prva.

Priča ima svoj nastavak, a kad stignem na Hilandar poslaću joj poruku sa tog svetog mesta”, priča za RINU Marjan i dodaje da su čudni putevi Gospodnji.

Marjan Vujanac krenuo peške iz Raške na hodočašće u manastir HilandarDanas u ranim prepodnevnim satima Marjan Vujanac…

Gepostet von I Love Ušće am Montag, 9. Dezember 2019

Čista vera i iskrena ljubav poveli su Marijana na sveto putovanje, a priseća se da je pre samo osam godina bio potpuno drugačiji čovek.

“Nisam bio veliki vernik sve dok se sam biciklom nisam uputio pod Ostrog. To putovanje i poseta velikoj svetinji preobrazili su moju dušu i um, najviše moje dotadašnje poimanje života i njegovih vrednosti. U svoj kraj vratio sam se kao vernik, drugi čovek s potpuno različitim odnosom i uverenjima nego do tada, priča dok prelazi prve kilometra dugog puta do Velike svetinje na Svetoj Gori.

Samouvereni Marjan u dahu je nabrojao sva mesta kroz koja će proći: Blace, Prokuplje, Žitorađa, Leskovac, Vladičin Han, Vranje, Bujanovac, Preševo, Кumanovo, Sveti Nikola, Radovište, Strumica, Dojdan, Solun, tako do mora i Hilandara, mesta gde će još više ojačati svoju veru i poslati poruku dragoj osobi za koju veruje da ga još uvek čeka, a tamo će boraviti do 27. januara.

Izvor TV Prva
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More