Srpski film “Moj jutarnji smeh” na festivalu u Roterdamu (FOTO+VIDEO)

Film se našao u programu Bright Future (Svetla budućnost) festivala u Roterdamu, a biće prikazan u programskoj celini usredsređenoj na aktuelne prve ili druge filmove u karijerama reditelja i rediteljka iz svih krajeva sveta

foto: Youtube Printscreen
221

“Moj jutarnji smeh”, debitantski celovečernji igrani film scenariste i reditelja Marka Ðorđevića, biće prikazan u zvaničnom delu programa predstojećeg 49. Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu.

Nakon zapaženih festivalskih nastupa u Srbiji i čak tri glavne festivalske nagrade u samo dve sedmice, na Festivalu autorskog filma u Beogradu, Pančevo Film Festivalu i Šumadijskom internacionalnom filmskom festivalu u Kragujevcu, ovaj hvaljeni prvenac Marka Ðorđevića kročiće i na međunarodnu festivalsku scenu.

 

Film se našao u programu Bright Future (Svetla budućnost) festivala u Roterdamu, a biće prikazan u programskoj celini usredsređenoj na aktuelne prve ili druge filmove u karijerama reditelja i rediteljka iz svih krajeva sveta.

Međunarodni filmski festival u Roterdamu biće održan od 22. januara do 2. februara sledeće godine.

“Moj jutarnji smeh” je priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost.

Marko Ðorđević je i autor scenarija a i montirao je film.

U ekipi filma su producent Miloš Pušić, direktor fotografije Stefan Milosavljević, kostimografkinja Lila Vuković i scenografkinja Marija Kojić.

 

Dizajner zvuka je Stevan Miloševića, montažeri zvuka Boris Zaborski i Prvoslava Živanovića, mikser zvuka Kostas Filaktidisa,a koloristkinja Ester Nađ.

Glavnu ulogu, Dejana, tumači Filip Ðurić, a njegove partnerke su Jasna Ðuričić i Ivana Vuković, dok zapaženu epizodu vidovnjaka tumači Nebojša Glogovac, kome je to bila jedna od poslednjih uloga na filmu.

U “Mom jutarnjem smehu” glume i Bratislav Slavković, Stefan Trifunović, Momčilo Simić, Snežana Tatalović, Sonja Isailović i drugi.

Film je nastao u produkciji produkcijske kuće Altertise, u koprodukciji sa Cinnerent produkcijom, a uz podršku Filmskog centra Srbije i Grada Kragujevca.

View this post on Instagram

#mojjutarnjismeh #paff Fantastican film!

A post shared by John Thompson (@jttomcat) on

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More