U Beč putuje 400 poljoprivrednika iz Jagodine: “Posetiće farme, steći će iskustvo koje će primeniti u Srbiji”

Pixabay
124

U organizaciji Skupštine grada 400 poljoprivrednika Jagodine boraviće u Beču od 23. do 25. decembra, a troškove putovanja snose donatori, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Dragan Marković.

Poljoprivrednici će u okolini Beča posetiti nekoliko farmi kako bi videli na koji način rade njihove kolege u jednoj zemlji članici Evropske unije.

“Videće kako poljoprivrednici u Austriji gaje stoku, telad, junad, steći će neko iskustvo koje će primeniti u Srbiji, ali će se upoznati i sa tim kolike subvencije dobijaju poljoprivrednici Austrije”, objasnio je Dragan Marković Palma, koji je na čelu delegacije.

Putuje i grupa političara i privrednika, a posetiće i kompaniju koja će 1. februara u Jagodini početi izgradnju fabrike, s namerom da u početku zaposli 30, a kasnije do 200 radnika, dodao je Marković.

Marković je istakao da je ove godine, zahvaljujući donatorima, Skupština grada organizovala putovanje u inostranstvo za više od 3.000 ljudi i ocenio da se po tome Jagodina razlikuje od svih gradova u Srbiji.

“Vodili smo u martu 750 studenata u Beč, krajem maja i početkom juna 1.100 penzionera, lekara, prosvetnih radnika, poljoprivrednika u Paraliju, krajem avgusta i početkom septembra 650 građana opet u Paraliju, u oktobru smo vodili 350 samohranih roditelja u Beč i sada vodimo 400 poljoprivednika u Beč”, podsetio je Marković i dodao da grad to čini već 14 godina.

Podsetio je i da grad obezbedi putovanje u Grčku za maturante srednjih škola svake godine, za osnovce u Crnu Goru, kao i putovanja za kulturno-umetnička društva i sportske ekipe.

Marković je dodao da su poljoprivrednici, u organizaciji Skupštine grada, išli u Pariz, Minhen, Veronu…

Poljoprivrednici Jagodine su prvi osetili i blagodeti putovanja bez viza u zemlje EU, pre deset godina, kada je 20. decembra 2009. godine njih 120 otputovalo bez viza u Beč.

Poljoprivrednici će za Beč krenuti autobusima sutra u 20 sati ispred Skupštine grada, a ispratiće ih zamenica gradonačelnika Snežana Vukašinović.

(Kraj) da/ivi

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More