Miroslav Majkl Đorđević i zadužbina srpske dijaspore iz San Franciska stipendirali 30 studenata iz Srbije

Vrednost stipendija oko 40.000 dolara

Foto: Youtube Printscreen
323

Zadužbina srpske dijaspore iz San Franciska “Studenica” dodelila je i ove godine u sali Biblioteke grada Beograda stipendije za 30 studenata iz Srbije u iznosu od oko 40.000 dolara.

Još deset stipendija u vrednosti od 12.000 dolara za akademsku 2019/20. dobiće i deset srpskih studenata iz regiona, saopšteno je iz Zadužbine.

Zadužbina Studenica: Od svojih stipendista tražili smo samo dve stvari, one udaraju pravo u srce

Predsednik Zadužbine “Studenica” Miroslav Majkl Ðorđević poručio je stipendistima da su oni velika snaga srpskog naroda i da su bez premca potencijal za njegovu bolju budućnost.

“Ta budućnost neće biti laka, jer je 20. vek uništio mnoge univerzalne, kao i srpske narodne tradicionalne duhovne i moralne vrednosti”, rekao je Ðorđević.

Prema njegovim rečima, vrednosti kao što su vera u Boga, vera u poštenje, istina i pravda, moraju da se obnove.

“Na vama i budućim naraštajima je ova najvažnija odgovornost”, poručio je Ðorđević.

Ovo je 26. generacija studenata iz Srbije koje stipendira Zadužbina “Studenica”, a od svog osnivanja 1993. godine do danas ona je stipendirala oko 2.000 mladih svih obrazovnih profila.

Zadužbina je podelila preko četiri miliona dinara studentima od kojih su mnogi danas lideri političkog, javnog i poslovnog života Srbije, regiona i sveta, stoji u saopštenju.

Zadužbina “Studenica” ima predstavništvo u Srbiji od 2006. godine, a ove godine je otvorila i kancelariju u Beogradu.

Pored stipendiranja mladih, Zadužbina pomaže posebne projekte koji doprinose razvoju mladih talenata u Srbiji, poput šahovskih klubova za devojčice, muzičke škole za talente u Ćupriji, fonda za vrhunske srpske fizičare Fond “Prof. Dr Marko Jarić”, socijalno ugrožene đake i studente iz Republike Srpske…

Zadužbina nosi ime čuvenog srpskog manastira, od kojeg je dobila blagoslov i specijalnu dozvolu da koristi Studenički krst.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More