AMSS: Veliki priliv vozila, pune i međuzone, očekujte zadržavanja na granicama

Printscreen RTS.RS
155

Na graničnim prelazima sa Mađarskom, Horgoš i Kelebija, kao i na prelazu Batrovci sa Hrvatskom, formirane su duže kolone putničkih vozila na izlazima iz tih zemalja, zbog čega treba očekivati par sati zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog velikog priliva vozila zadržavanja su duža na izlazu iz Mađarske na njihovim izlaznim terminalima, među zona sa tom zemljom je puna, pa se vozačima preporučuje da koriste manje frekventne prelaze sa Mađarskom, kao što je Bački Breg.

Za putnička vozila od 7-19 sati otvoreni su granični prelaz Bajmok, Bački Vinogradi i Ðala.

Na izlazu iz Hrvatske formirana je duža kolona putničkih vozila, zato su sveukupna zadržavanja putničkih vozila duža.

Alternativni prelazi sa ovom zemljom su GP Šid, GP Luba ili GP Sot.

Na graničnim prelazima u Srbiji nema zadržavanja.

Kiša i mokri kolovozi u centralnim, zapadnim i jugoistočnim krajevima, slab sneg u planinskim predelima i povremeno jači udari vetra u košavskom području u ovim danima pojačanog saobraćaja povremeno će uticati na usporeno odvijanje saobraćaja uz česte zastoje i kraće prekide.

Kako smo bliži novoj godini i božićnim praznicima vozačima će biti potrebno više vremena za svakodnevnu vožnju i ona uobičajena putovanja, zato iz AMS S savetuju da se krene ranije kako bi vozači smanjili nervozu za volnom, koja je uglavnom uzrok saobraćajnih prekšaja, ali i saobraćajnih nezgoda.

Posebno upozoravaju vozače da budu oprezniji kada prolaze kroz stenske useke i klisure jer su ovih dana i odroni učestali.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More