Jagodinski privrednici donose vesti iz Austrije: U martu počinje izgradnju fabrike

Austrijska kompanija će na početku rada zaposliti 20, a kasnije ukupno 100 radnika

FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC
69

Austrijska kompanija Šibel (Sćiebel), koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom, u martu će početi izgradnju fabrike u industrijskoj zoni u Jagodini.

To je saopšteno na sastanku predsednika Skupštine grada Dragana Markovića sa direktorom kompanije Šibel Klausom Šibelom u Beču.

Austrijska kompanija će na početku rada zaposliti 20, a kasnije ukupno 100 radnika.

Direktor Klaus Šibel je rekao da njegova kompanija, koja svojim proizvodima snabdeva rafinerije i nuklerane elektrane u celom svetu, a najviše proizvodi aktuatore ili pretvornike, ima tri partnera u Evropi i sedam u ostalom delu sveta.

Kako kaže, u centralnoj kompaniji u Beču radi 120 radnika i sve je automatizovano.

Šibel je rekao da će kompanija u narednom periodu imati dve velike investicije, jednu u Jagodini, a drugu u Beču, gde će biti izgrađen još jedan pogon na 1.000 kvadrata.

Marković je preneo da je Jagodina industrijski centar u centralnom delu Srbije, u kojem, osim domaćih, radi i veliki broj kompanija iz inostranstva, posebno iz Italije, da je Srbija baza za plasman proizvoda u istočne i afričko-arapske zemlje, sa kojima naša država ima ugovore o bescarinskoj trgovini, te da Srbija i Austrija imaju odličnu saradnju i da privrednici imaju sigurnost u našoj zemlji kada je u pitanju kapital.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More