Kompanija “Epl” razvija satelite za prenos podataka

Foto/Printscreen/You Tube
73

Kompanija Epl ima tajni tim koji radi na satelitskoj tehnologiji koju bi proizvođač ajfona mogao da koristi za prenos interneta direktno na uređaje, zaobilazeći bežične mreže, piše Blumberg.

Kako navodi taj medij, Epl ima desetak inžinjera iz oblasti vazduhoplovstva, satelitskog i antenskog dizajna koji rade na projektu sa ciljem da u roku od pet godina primene njihove rezultate.

Rad na projektu je još u povoju i jasan pravac za upotreba satelita još nije definisan, prenosi B92.net.

Interesovanje za komunikacijske satelite i bežičnu tehnologiju nove generacije znači da je cilj te komapniie verovatno da se omogući prenos podataka na korisnikov uređaj ili povezivanje uređaja i bez tradicionalnih bežičnih mreža.

Epl bi takođe mogao da koristi satelite za preciznije praćenje lokacije svojih uređaja, omogućavajući poboljšane mape i nove funkcije.

Nije jasno da li Epl namerava da sam razvija satelite ali je odranije poznato da Amazon planira raspoređivanje više od 3.000 satelita u budućnosti.

Poslednjih meseci Epl je počeo da angažuje nove stručnjake za softver i hardver za ovaj tim, tražeći inženjere sa iskustvom u dizajniranju komponenti za komunikacionu opremu.

Kompanija je takođe zaposlila dodatne rukovodioce iz oblasti vazduhoplovne i bežične isporuke podataka.

Epl je znatno uvećao budžet za istraživanje i razvoj, potrošivši 16 milijardi dolara u fiskalnoj 2019. godini, odnosno 14 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Jedan od glavnih ciljeva kompanije je da što više tehnologije koje koristi sama i proizvede, pa je rad na satelitima možda takođe deo tog koncepta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More