Lavine u Austriji i Švajcarskoj, traga se za zatrpanim skijašima (VIDEO)

Foto/Pixabay
95

Dve lavine danas su pogodile austrijski skijaški centar Ankogel, dok se jedna obrušila na centar Andermat na švajcarskim Alpima.

U lavini koja obrušila na skijaške staze centra Andermat povređene su dve osobe. One su izvučene iz snega i prebačene u bolnicu.

Pokrenuta je velika akcija spašavanja jer se strahuje da je pod snegom zatrpano još ljudi. Celo područje nadleću helikopteri, prenosi Blic.

U austrijskom skijaškom centru Ankogel, na teritoriji pokrajine Koruška, lavina je zatrpala najmanje dva skijaša.

Jedan od njih je spašen, dok se za drugim skijašem koji je možda zatrpan traga, s obzirom na to da je jedan svedok tvrdio da je lavina pokrila dva skijaša.

Lavina se pokrenula izvan obezbeđene skijaške staze, navela je policija.

Tokom potrage za zatrpanim licima u neposrednoj blizini pokrenula se druga lavina, a jedan svedok je informisao vlasti da su tom prilikom možda zatrpana četiri skijaša.

Nadležne vlasti tvrde da su lavine izazvali skijaši koji su skijali izvan obezbeđenih staza.

Inače, velika je opasnost od lavina postoji, prema upozorenju nadležnih, u pokrajini Salcburg, gde je proglašena opasnost četvrtog nivoa na petostepenoj skali.

U Gornjoj Austriji procenjuje se da je opasnost od lavina na nivou tri, a jake snežne padavine u kombinaciji sa jakim vetrom povećavaju opasnost.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More