„Spremaju se da nam otmu Elektromrežu“

foto/ems.rs
434

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao da Priština namerava da pokušava da preuzme nadležnosti naše Elektromreže.

Najavio je da će povodom ugrožavanja rada Elektromreže Srbije i pokušaja da preuzmu njene nadležnosti pisati Nemcima i Englezima, a ocenjuje da bi eventualna odluka Evropskog saveza elektrodistributera (ENTS), 9. novembra, na našu štetu bila apsolutni skandal.

Kad smo pregovarali, objasnio je, bilo je reči o dva preduzeća za prenos energije, a jednu bi formirala Zajednica srpskih opština, a sada hoće da nam i to otmu i da kažu da to pripada Kosovu.

Objasnio je da Priština dopušta Albancima da kradu struju na potezu od Novog Pazara do severa KiM, pa onda optužuju EMS da nije u stanju da distribuira električnu energiju.

Po pitanju transformacije KBS u Vojsku Kosova, rekao je da to nameravaju da izvedu 28. novembra, na Dan albanske zastave.

“Oni imaju jednu zastavu, ali lažu I drugima pokazuju da imaju jednu drugu. Njihova zastava je na crvenoj podlozi sa crnim orlom. Oni misle da taj dan proslave I obeleže stvaranjem vojske Kosova, suprotno sopstvenom Ustavu”, najavio je on.

Vučić je istakao da je to suprotno i svih sporazuma koji su potpisani kao što su Rezolucija UN 1244, Kumanovski sporazum, Briselski sporazum i dogovoru koji imamo sa NATO. Ukazao je da ćemo u međuvremenu imati i njihov pokušaj da postanu članica u Interpolu.

Takođe, naveo je da sledi i rasprava u parlamentu u Prištini, jer hoće da ograniče delokrug rada svoje delegacije za dijalog u Briselu, posle čega se postavlja pitanje koji je smisao celog dijaloga.

„Albanci su potpuno ujedinjeni, sve stranke su jedinstvene. Ja ne tražim u Srbiji od bilo koje stranke da se ujedine. Niti bih voleo da se moja partija ujedinjuje sa onima koji su najgori u zemlji, ali potrebno je jedinstvo naroda. Boićemo se za interese Sbrije i srpskog naroda“, podvukao je on.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More