Crnogorski Srbi iz Čikaga jasno poručili, “Ne damo svetinje”!

Foto:PixaBay
263

Srbi iz Crne Gore koji žive u Čikagu i okolini okupili su se danas u manastiru Nova Gračanica da iskažu svoje protivljenje zbog donošenja famoznog Zakona o slobodi veroispovijesti i pruže podršku Mitropoliji crnogorsko primorskoj i vernicima koji čuvaju svetinje Srpske pravoslavne crkve širom Crne Gore.

Na skupu je govorio Serafim, iguman manastira Nova Gračanica, koji je pročitao saopštenje Episkopskog saveta Srpske pravoslavne crkve u Severnoj, Srednjoj i Južnoj Americi, piše Serbiantimes.info.

“Zakon kojim predstavnici vlasti u Crnoj Gori nameravaju da od mitropolije i eparhija Srpske Pravoslavne Crkve nasilno oduzmu crkve i manastire i njihovu imovinu narušava pravim vlasnicima, pre svega pravoslavnim eparhijama u Crnoj Gori, istorijsko pravo na njihove vekovne svetinje…”, kaže se u saopštenju koje je citirao iguman Serafim, a koje su okupljeni burno i sa odobravanjem pozdravili.

Sa skupa je poručeno da su crnogorski Srbi koji žive u Americi mislima i srcima uz braću i sestre koji bdiju nad pravoslavnim hramovima u otadžbini.

“Iako hiljadama milja daleko, nismo i nikada ih nećemo zaboraviti, pogotovo ne u ovim odsudnim trenucima po srpstvo i pravoslavlje”, poručio je jedan od učesnika koji je u rukama nosio staru crnogorsku trobojku, na kojoj je pisalo – “Srpska Sparta”.

Izvor Serbiantimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More