Ovako je Srbija dočekala Novu godinu!(FOTO)

Prva beba rođena u Višegradskoj je dečak, u Narodnom frontu devojčica!

FOTO TANJUG - TARA RADOVANOVIC
130

Prva beba koja se u 2020. godine rodila u beogradskoj ginekološkoj klinici u Višegradskoj je dečak.

Kako je Tanjugu rečeno u toj klinici, Marina Marković je u 0.01 rodila muško dete od 51 centimetra i 3.670 grama.

Dete i majka se osećaju odlično posle porođaja.

Sa samo dva minuta zakašnjenja, u 00.03, rođena je devojčica Nikolina Cvijetić u GAK “Narodni front”. Mala Lazarevčanka teška je 3.350 grama i dugačka je takođe 51 centimetar.

FOTO TANJUG – TARA RADOVANOVIC

Više hiljada Beograđana i gostiju iz inostranstva dočekalo je 2020. godinu ispred Doma Narodne skupštine, uz vatromet i koncert Lepe Brene.

Poznata pevačica je okupljene, među kojima je bilo najviše mladih, u novu godinu uvela uz pesmu “Duge noge”, a nakon petominutnog vatrometa koji su okupljeni snimali telefonima, poželela im je srećnu Novu godinu.

“Velika je čast i zadovoljstvo biti večeras u Beogradu”, rekla je Lepa Brena i zahvalila Centru beogradskih festivala (CEBEF) i svima koji su doprineli organizaciji proslave dočeka.

Nakon toga, nastup je nastavila pesmom “Mile voli disko”, a okupljeni su se veselili, igrali i “grejali” uz kuvano vino koje su mogli da uzmu u šatorima postavljenim u neposrednoj blizini bine.

Doček Nove godine ispred nacionalnog parlamenta počeo je oko devet sati nastupom Maje Berović, nakon Lepe Brene atmosferu su dodatno zagrejali trubači, a potom su na binu izašli Kiki Lesendrić i “Piloti”.

Stotine Novosađana i gosti iz inostranstva dočekali su Novu 2020. godinu na trgu u centru Novog Sada, uz Bajagu i instruktore, grupu Artan Lili i di-džeja Mahmut Orhana iz Turske.

Trg slobode bio je dupke pun građana, koji su zajedno, u glas, odbrojavali poslednje sekunde 2019. godine, a tačno u ponoć počeo je tradicionalni vatromet.

FOTO TANJUG – JAROSLAV PAP

Na binu na trgu najpre je izašao Artan Lili, a posle 23 sata počeo je koncert Bajage i instruktora. Stotine građana dočekali su novu 2020. godinu uz Bajagin hit “Godine prolaze”.

Od jedan posle ponoći počeo je nastup di-džeja iz Turske Mahmut Orhana.

TO TANJUG – JAROSLAV PAP

Na gradskom trgu u Jagodini, uz srpsku pevačicu Gordanu Lazarević i raskošan vatromet, novu 2020. godinu dočekalo je oko 2.500 građana Jagodine, Chuprije i Paraćina.

Hitove ove pevačice: “Vidovdan”, “Svilen konac”, “Stojanke”, “Otvori mi, belo Lenče”, “Oprosti mi što mislim na tebe”…, pevali su svi na trgu.

Bilo je veoma veselo. Bilo je i dosta pritehnike, a policija, koje je bilo dosta, na trgu je oslobodila prostor za bacanje petardi i pirotehničkih srdstava, da se ne bacaju među ljude kako neko ne bi bio povređen.

FOTO TANJUG – DUSAN ANICIC

U porodilištima Opštih bolnica u Jagodini, Chupriji i Paraćinu, u kojima se porađaju i žene iz Despotovca, Svilajnca i Rekovca, nije bilo novorođenih beba u ovoj godini, rečeno je Tanjugu u ovim ustanovama.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More