Komšije “overili” more, temperatura vode 13 stepeni (VIDEO)

Održana novogodišnja kupanja u Puli, Šibeniku i Sisku

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DANIEL SPONZA
399

Prvog dana 2020. godine, uprkos temperaturi mora od samo 13 i temperaturi vazduha od 12 stepeni, na pulskom kupalištu Mornar, pedesetak kupača je tradicionalnim plivanjem i šampanjcem poželelo građanima srećnu Novu godinu.

Tačno u podne, 50 kupača je ušlo u more kako bi otplivalo svoju deonicu, a nakon toga šampanjcem nazdravilo okupljenima, prenosi Hina.

“Ovo radimo jer volimo izazove, lepo nam je i družimo se i zato, zašto ne okupati se na prvi dan godine. Inače, plivamo tokom cele godine, a u ovoj godini sugrađanima želimo samo dobre i lepe stvari”, rekao je Igor Brkarić nakon kupanja u moru.

Rabac novogodišnje kupanje!

Gepostet von Radio Labin am Mittwoch, 1. Januar 2020

Ovogodišnje kupanje prvi put je proteklo bez inicijatorke novogodišnjeg kupanja u Puli, Alme Šešlije, koja je pre skoro dva meseca preminula u 89. godini.

Novogodišnje kupanje na Banju

Gepostet von ŠibenikIN am Mittwoch, 1. Januar 2020

I u Šibeniku se održalo prvo novogodišnje kupanje na šibenskoj gradskoj plaži Banj, a najmlađi od skoro 20 kupača bio je četverogodišnji dečak.

To je osmi put da se Šibenčani 1. januara u podne kupaju u moru, a cilj današnje akcije bilo je podizanje svesti o zaštiti ribljeg fonda Jadrana i klimatskim promenama.

Novogodišnje kupanje u Šibeniku organizovali su gradska uprava i Turistička zajednica, a ove godine maskota je bila velika ružičasta hobotnica.

Tradicionalno kupanje održano je i u Sisku gde se oko 12 građana okupalo u reci Kupi, na temperaturi vode od tri stepena.

Plivači su u Kupu ušli u podne sa sisačke Šetnici Slave Striegla, a njihov je poduhvat pratilo više stotina građana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More