Predale se čim su čule: Otkriven uzrok požara u nemačkom Zoo vrtu, u kojem je stradalo 30 životinja

(Marcel Kusch/dpa via AP)
265

Kineski lampion koji su pustile 60-godišnja žena i njene dve odrasle ćerke izazvao je požar u nemačkom zoološkom vrtu u novogodišnjoj noći u kojem je stradalo 30 životinja, uključujući gorile, šimpanze, slepe miševe i ptice.

Policija u Krefeldu, gradu u blizini granice sa Holandijom, saopštila je da su se žene predale kada su čule za tragediju.

Kako je rekao glavni istražitelj Gerd Hopman, žene su preko interneta kupile pet lampiona, koji su u većem delu Nemačke decenijama zabranjeni, verujući da je njihovo puštanje dozovoljeno u novogodišnjoj noći.

“Video sam mnogo ljudskih leševa i bio sam iznenađen koliko leševi gorila liče na tela čoveka kada ih izobliči vatra”, rekao je Hopman, prenosi Rojters.

Žene su ispisale lampione, papirne balone koje podiže toplota vatre u njihovoj sredini, lepim željama za Novu godinu.

(Alexander Forstreuter/dpa via AP)

One mogu da se suoče sa optužbom za nemar, za koju mogu da dobiju do pet godina zatvora ili novčanu kaznu.

Hopman je rekao da je hrabro od njih što su se prijavile, ali nije želeo da otkrije više detalja o njima, jer su primile pretnje.

Zoološki vrt je danas prekriven svećama i fotografijama poginulih majmuna, a lokalni stanovnici na televizijskim stanicama izražavaju tugu zbog onoga što se desilo, posebno zbog smrti 48-godišnjeg mužjaka gorile, Mase.

Lanac prodavnica Real saopštio je danas da će obustaviti prodaju lampiona koji su i dalje dozvoljeni u severnom priobalnom regionu Meklenburg-Vorpomern.

Požar u nemačkom zoološkom vrtu, izgorela cela grada sa majmunima (FOTO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More