Muzej naivne i marginalne umetnosti sarađivaće sa italijanskim muzejom Caza del Brut

Novo partnerstvo biće u cilju stvaranja i posticaja za naučna i kulturna istraživanja

Nina Krstić, direktorka Muzeja naivne umetnosti u Jagodini
306

Muzej naivne i marginalne umetnosti (MNMU) u Jagodini i Muzej za art brut u Mairano di Kasteću u Pavii, dogovorili su saradnju i novo partnerstvo u cilju stvaranja i posticaja za naučna i kulturna istraživanja, izjavila je danas Tanjugu, direktorka MNMU Nina Krstić.

“Partnerstvo je ponudila Fondacija Busolera Branka, prihvatili smo ovu incijativu o posebnoj vrsti partnerstva, s obzirom da mi već uspešno sarađujemo”, objasnila je Krstić.

Krstić je istakla da se ideja rodila na dan obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Italije, 26. oktobra prošle godine u Casa dell Art Brut u Kasteću, “kada je održana tribin na kojoj se govorilo o istorijatu italijansko srpskih veza, umetnosti sirove vizije, aktivnostima razmene izložbeno izdavačkih projekata dva muzeja kao i novim mogućim vidovima saradnje”.

Krtsić je dodala da se u Muzeju u Kasteću, u stalnoj postavci, nalaze dela srpskih umetnika: Save Sekulića, Vojislava Jakića, Joškin Šiljana, Vojkana Morara…

izvor: Tanjug

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More