“Više ne moram da se krijem i ne izlazim napolje”, srpska teniserka o svojoj drastičnoj fizičkoj promeni (FOTO)

Foto: printscreen/Tviter
166

Bivša teniserka Jelena Dokić oduševila je pratioce na Instagramu kada je objavila fotografije na kojima se vidi njen dug put mršavljenja od 53 kilograma za samo 18 meseci.

Teniserka, koja se iz profesionalnog sporta povukla 2014. godine, podelila je sa svojim pratiocima svoju dramatičnu tranformaciju jer, kako kaže, “više ne mora da se krije kod kuće i ne izlazi napolje”.

“U prethodnih 18 meseci, ovo je bio dug put za mene. Uvek sam otvoreno govorila o borbi sa kilogramima i sada sam odlučila da ceo proces objavim”, napisala je.

View this post on Instagram

Weight loss transformation!!! Well here it is,53 kilos lost in 18 months and 31 kilos lost in 12 months with the help of @jennycraigausnz . Well it’s been quite a journey for me in the last 18 months.I have been very open about my weight struggles and I have decided to go thru this whole process very publicly. It wasn’t always easy but nothing worth doing ever is and the first step was the hardest.I had my bad days as well where I didn’t believe getting fitter and healthier was possible and that’s normal. I am so happy to say that now 18 months later I am 53 kilos lighter and even more importantly I have lost 31 kilos in the last 12 months.Those last 30 kilos where the toughest to lose and I never would have been able to do that if it wasn’t for @jennycraigausnz . The whole team at @jennycraigausnz have been incredibly supportive and with me every step of the way.Their program is easy to follow,the food is delicious and the support and advice that you get is absolutely incredible. I have gone from not having any confidence at all and hiding in the house and not wanting to go outside,to really enjoying life. I am looking forward to what’s ahead and I look forward to new challenges both in life and my health and fitness as I feel like I can accomplish anything now. I want to continue to lead a healthy and balanced lifestyle and still continue to get fitter and healthier. I hope this will help many of you no matter what your goals are.I hope that my journey to get healthier will inspire and motivate you all and give you the courage and confidence no matter what you want to accomplish in life. You can do it,go for it. Thank you @jennycraigausnz ,you have changed my life. 🙏🙏💪💪💪😍😍😍💁‍♀️💁‍♀️🥗🍲🍜 #weightloss #weightlossjourney #weightlosstransformation #weightlossmotivation #motivation #inspiration #journey #transformation #health #healthy #healthylifestyle #lifestyle #fitness #inspo #fitspo #jennycraig #jennycraigausnz #jennycraigjourney #australia #melbourne #sydney #fitnessmotivation #healthyliving #healthyeating #fitnessjourney #progress #fitlife #healthylife #empowerment #instafit

A post shared by Jelena Dokic 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

Kako kaže, nije uvek bilo lako, a svi oni koji žele da krenu put mršavljenja treba da znaju da je prvi korak uvek najteži.

“Imala sam loše dane, ali sada mogu da kažem da sam 53 kilograma lakša, a samo u poslednjih 12 meseci sam smršala 31 kilogram”, otkriva Dokićeva.

Jelena je imala 120 kilograma kada je počela da dijetom, a dijeta je podrazumevala kontrolu porcija i “raznolike obroke”.

“Jako je lako držati takvu dijetu. Hrana koju sam jela je preukusna, a podrška bližnjih je nešto što mi je bilo još važnije. Prešla sam dug put od toga da nisam uopšte imala samopouzdanja i da sam se krila u kući, do pravog uživanja u životu.

U prvih šest meseci je izgubila 22 kilograma, a u narednih 12 čak 31 kilogram.

– Poslednjih 30 kilograma je bilo najteže izgubiti – napisala je.

Dokićeva se sada raduje novim izazovima u životu smatrajući da doslovno može da postigne šta god poželi.

– Želim da nastavim da vodim zdrav i umeren način života i da vežbam. Nadam se da će ovo pomoći svima vama bez obzira na to koji su vam ciljevi u Novoj godini.

U ranijem intervjuu za “Sunday Herald Sun”, Dokićeva je priznala da se u jednom trenutku života osećala izgubljeno, što je i glavni razlog kako je dogurala do 120 kilograma.

– Doslovno sam bačena u penziju i nisam znala kojim ću putem dalje. Nisam bila spremna za to, a uporedo je moja kilaža nastavila da raste. Kada ste profesionalni sportista, vi se zapravo nalazite u balonu koji nije realan. Sve vam već ide u prilog – treniranje, hrana, putovanja… Povratak u stvaran život bio je potpuno drugačiji – rekla je tada.

Svoje ime u tenisu izgradila je 1999. godine nakon što je u istorijskom meču pobedila Martinu Higins. Kada se vratila u Australiju 2005. godine, bilo joj je teško da ostane u formi nakon čega je sa 4. mesta ATP liste ispala iz top 100 teniserki. Povreda ju je naterala da se povuče 2014. godine. Bivša teniserka je takođe iskusila zlostavljanje od strane oca koje je i opisala u knjizi koju je objavila 2017. godine “Unbreakable”.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More