Srbija dobija još jedan aerodrom!

Foto: PixaBay
634

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, izjavio je da je od Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu Republike Srbije dobio dopis u kome se predlaže da se borski aerodrom da na upravljanje državi Srbiji.

“To je jako dobro za nas i najbolji način da se aerodrom stavi u funkciju. Siguran sam da će ‘pod krilima’ Aerodroma Srbije borski aerodrom imati dobru perspektivu”, rekao je Milikić, gradonačelnik Grada Bora, koji je u poslednje vreme “procvetao” zahvaljujući kineskim investicijama u rudarski basen, prenosi Blic.

On je dodao da narednih godina očekuje investicije države u ovaj aerodrom i da takođe očekuje da se na jednoj od narednih sednica Skupštine grada donese odluka po kojoj će se aerodrom dati državi na upravljanje.

Borski aerodrom je do sada služio samo za sportske letove i sletanje manjih aviona.

Putnici iz Srbije će ubrzo leteti sa šest aerodroma. Ako se uzme u obzir da trenutno sa beogradskog i niškog aerodroma leti više desetina aviokompanija do skoro 100 destinacija u oko 40 država, može se zaključiti da bi vazdušni saobraćaj iznad Srbije uskoro mogao da bude najgušći u regionu.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More