Kraljevska izdaja dobila novi obrt: Otkrilo se šta je Hari učinio kraljici pre donošenja odluke (FOTO)

Foto: YouTube/Printscreen/Entertainment Tonight
174

Kako prenosi CNN, kraljica Elizabeta II je ipak molila princa Harija da ne izda izjavu u sredu, u kojoj je najavio da će se on i njegova supruga, vojvotkinja od Saseksa povući iz kraljevskih dužnosti, ali on je svejedno to uradio.

Princ Hari i Megan Markl su pre dva dana objavili da se povlače kao “viši” članovi britanske kraljevske porodice i da rade na tome da postanu “finansijski nezavisni”. Pričalo se da je u palati vladalo duboko razočaranje nakon te objave i da su članovi porodice veoma povređeni, a sada su isplivala saznanja da se Hari ipak konsultovao sa kraljicom pre donošenja odluke i oglušio se o njene želje. Kad bi bio lik u Danteovoj “Božanstvenoj komediji” zbog ove izdaje dobio bi 9. krug pakla, piše Blic Žena.

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

“Rasprave sa vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa su u ranoj fazi”, navodi se u nepotpisanom saopštenju kompanije Royal Communications.

Kraljevski izvor rekao je u četvrtak za CNN da su zvaničnici koji rade za kraljicu, princa Čarlsa i princa Vilijama razgovarali o tome šta treba učiniti u vezi s objavom. CNN je u više navrata pokušao da stupi u kontakt sa kancelarijom Saseksa. Zvaničnici će sarađivati sa vladom Velike Britanije i kućom Saseksa kako bi pronašli “izvodljiva rešenja” u roku od nekoliko dana, rekao je izvor.

Ali iako se u jedinoj zvaničnoj izjavi iz palate ističe da problemu „treba vremena da se razradi“, Saseksi su u svojoj izjavi jasno rekli da znaju šta žele.

„Nameravamo da se povučemo kao “viši” članovi kraljevske porodice i radimo na tome da postanemo finansijski nezavisni, nastavljajući da u potpunosti podržavamo njeno veličanstvo kraljicu“, rekli su.

U svom postu na društvenim mrežama, par je otkrio da planira da živi na relaciji između Velike Britanije i Severne Amerike. Iako je iznenadio ostatak kraljevske porodice, potez bračnog para čini se veoma promišljenim.

Pored izjave, objavili su i novu, ažuriranu verziju svoje veb stranice. Nova stranica uključuje više detalja o njihovoj viziji budućnosti. To sugeriše da, iako Hari i Megan nameravaju da postanu „finansijski nezavisni“, oni se dalje planiraju da se oslone na obezbeđenje koje finansira javnost i da koriste svoje službeno prebivalište, nedavno renoviranu vikendicu Frogmor u Vindzoru.

Kraljevski izvor rekao je CNN-u da se radi na planu koji bi redefinisao ulogu para koji u isto vreme zadovoljava palatu i da se pronađe način da se zadovolji želja Harija i Megan da ostvare privatni prihod.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa imali su veoma loše odnose sa britanskim medijima. U oktobru prošle godine bračni par je objavio da Megan tuži list “Mail on Sunday”, navodeći da su ilegalno objavili privatno pismo njenom ocu – što ovaj časopis negira. Istovremeno, Hari je pokrenuo napad na britanske tabloide zbog, kako je naveo, “nemilosrdne kampanje” protiv njegove supruge. Neki mediji optuženi su za rasizam prema Megan.

View this post on Instagram

‪This evening The Duke and Duchess of Sussex accompanied Her Majesty The Queen and members of @TheRoyalFamily to the annual @RoyalBritishLegion Festival of Remembrance. This special event, which has taken place every year since 1923 at the @RoyalAlbertHall, commemorates all those who have lost their lives in conflicts.‬ • ‪This year’s Festival marked the 75th anniversary of a number of crucial battles of 1944, with a particular emphasis on the collaboration and friendship of the British, Commonwealth and Allied armies who fought them. A unique tribute was given to acknowledge those involved both past and present, culminating in a special parade of some of the last surviving veterans who fought and served in 1944.‬ • ‪Their Royal Highnesses, who last year attended their first Festival of Remembrance together, were honoured to once again pay tribute to all casualties of war and remember those that have made the ultimate sacrifice for their country.‬ ‪#FestivalOfRemembrance ‪#WeWillRememberThem‬ Photo © PA / Royal British Legion

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More